Bokanmeldelse: Langt ifra overbevist

0

Bok: Anna og kjærligheten
Forfatter: Birger Emanuelsen
Forlag: Tiden
Sjanger: Roman

Anmeldt av Mia Langås Flåta. Foto: vg.no

«Anna Bergseng er jordmor og har aldri hatt en sykedag. Hun er den trygge, veteranen, den de unge kollegene ser opp til. En kveldsvakt går Anna på jobb med feber. Utenfor fødestuen møter hun et menneske hun en gang kjente, og en minneflom river grunnen vekk under henne.
Anna og kjærligheten er en historie om håp og forandring. Om livet som var, og om livet som kunne vært. Er det noen gang for sent å tilgi seg selv?» (Tiden.no)

Anna, Ida, Jorunn, Bergljot, Ragnar, Leif og Malvin, det blir for mange personer å holde styr på, i alle fall når alle introduseres i løpet av de første sidene i boka. Hadde ikke boka hett «Anna og kjærligheten» hadde det vært vanskelig å forstå at det er Anna sine tanker og følelser som beskrives.

Pluss for korte kapitler, men kapitlene på en halvside er det vanskelig å få noe ut av.

Det eneste det går an å kjenne seg igjen i er mobilbruk og fyllesyke. For oss som ikke har noe erfaring med føding, barn og det å arbeide på et sykehus eller noe i den duren, er det ikke dette interessant lesing.

Det er for mye rot i starten av boka til at jeg får med meg hva og hvem dette egentlig handler om, og det gjør at jeg heller ikke får med meg noe videre i boka. Det er umulig å konsentrere seg om et innhold som man aldri kommer inn i. Etter å ha lest ¾ av boka legger jeg den fra meg og lar den bli liggende.

Det vurderes stadig å legge boka til side underveis i lesinga, men jeg er over halvveis, så noe gir motivasjon til å fortsette, så kan ikke gi totalt slakt heller.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.