Boblefotball på UiS

0
Grunnskolelærer Pia Benedikte Sofie Erikstad (20) spilte boblefotball for første gang på UiS.

Boblefotball på UiS

Foto: Kristian Martin Tvenning     Tekst: Kristian Martin Tvenning / Ole Jacob Riise

Onsdag 15. august ble det satt opp mål og plastbobler på fotballbanen ved Arne Rettedals hus. Det rigges til boblefotball, en sport hvor deltakere spiller fotball med hele kroppen dekket av en stor plastboble.

En deltaker på team “Dobbe”, fadder på idrettstudie, Christian Grønningsæter (22), storkoste seg på banen.

– Jeg har aldri spilt boblefotball før, men det var en kjempegøy førsteopplevelse. Du spiller jo fotball i 360 grader, opp, ned og sidelengs i boblefotball, sier Grønningsæter.

Tross bobler i glasset kvelden i forveien er han spenstig og bryner seg på banen, men spensten er ikke nok til å stikke av med seieren. Grønningsæters lag “Dobbe” spilte mot “Vengeance Monsters” og det ble til slutt uavgjort mellom de to lagene.

Flere debutanter

Pia Benedikte Sofie Erikstad (20) går grunnskolelærer ved UiS og debuterte også i boblefotball på laget hennes “Team Extreme”.

– Det er ikke så enkelt å spille som det ser ut som, spesielt hvis man havner på hodet, og man må kanskje sparke litt fra hvis man setter seg fast opp-ned. Da kommer det faktisk godt med hvis de andre medspillerne dulter borti deg slik at du får sjansen til å rette deg opp, sier Erikstad til SmiS.

Hun forklarer at det er mye lettere å styre radiobiler, spesielt med tanke på at plastikken også gjør sikten dårligere.

– Vi hadde ingen strategi, så vi tapte dessverre, men ellers var det hele kjempekjekt!

bst

Veldig ulikt vanlig fotball

Fadderbarn på Fjernsyns- og multimediaproduksjon, Haldor Hagen Jøsendal (20), deltok også på festlighetene.

– Det var morsomt! Få som møtte opp, men det var fremdeles kjempegøy. Jeg var på lag med tre andre. Det var kjekt med kommentatorer og musikk på sidelinjen. Jeg var keeper og ble helt knust inn i målet så hele målet beveget seg, sier han.

– Det ble litt selvmål, men det er blir det jo selvsagt med så lite strategi som vi har her på laget. Det er mange som prøver å finte, men det går jo bare ikke med så tunge bobler på kroppen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.