Blør over alt

0

Terningkast to 2Film: Bleed for This
Regi: Ben Younger
Skuespillere: Miles Teller, Aaron Eckhart, Ciaran Hinds
Sjanger: Drama
Varighet: 117 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Boksingfilmer følger alltid en formel, det finnes alltid en underdog, en tøff og gammel trener, en treningsmontasje, og en lang og spennende boksescene til slutt. «Bleed for this» glemmer de siste to nevnte.

Filmen er basert på en sann historie. Den følger Vinny Pazienza (Milles Teller), en bokser som er høy på pæra og ikke klarer å gi opp. Fra den første scenen av kan man se at dette er ikke en typisk hovedperson. Vinny bruker halvparten av tiden sin på kasinoer og strippeklubber, og resten ved middagsbord med familien sin i Rhode Island.

Etter å ha tapt en stor kamp, får Vinny en ny trener, Kevin Rooney spilt av Aaron Eckhart i en overraskende fysisktransformasjon. Han synker inn i en eldre, fetere, og skallet karakter som er den eneste i filmen som kan se at Vinny ikke tar noe på alvor. Likevel hjelper han å trene Vinny.

Så kommer det som alle trailerne viste så mye, Vinny pådrar seg et nakkebrudd i en bilulykke som truer å stoppe boksekarrieren. Eller, karrieren til en annen bokser med mindre ego. Vinny bestemmer seg får å trene igjen, mot familiens vilje.

Men hvordan er boksing? Her begynner filmen å blø mer enn tittelen. Kinematografer Larkin Seiple bestemte å vise bort fra boksescener og vise i stedet reaksjonene fra familien hans eller publikum, eller alt mulig uten boksing. Denne er ikke en boksingfilm, men en film om en bokser.

Regissøren Ben Younger vil at du bryr deg mer om Vinny Pazienza enn boksescener. Dette betyr at Mille Teller må være filmens sentral emosjonellfokus. Dessverre er det umulig å heie på han. Han er ikke sympatisk i det hele tatt, og når Vinny vil gå tilbake til boksing etter ulykken, vil man bare slutte å se på film fordi du vet at han på ingen måte burde trene.

Hvis du vurderer om å se filmen, må du spørre deg selv: «Vil jeg se en spennende boksingfilm, eller se noen boksescener innimellom familiedrama og en usympatisk karakter?»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.