Blod, puck og tårer: Ny periode

0

Joakim Miøen, Balløya.

«Blod, puck og tårer» er SmiS’ hockeyspalte. Den skrives av Joakim Miøen, som også skriver Balløya. Vi er så heldige at vi har vår egen sportsspaltist!

I disse dager begynner våren å snike seg frem. Det betyr at eksamensperioden nærmer seg starten, men det betyr også at ishockeysesongen nærmer seg slutten. Vi er inne i finaleserien i sluttspillet, og seiersvante Oilers-fans vil ha bøtta hjem.

Vi må kunne si at GET-ligaens grunnspill har vært noenlunde som forventet. Storhamar var nok de som skuffet mest, mens Oilers gjorde jobben. Men likevel er det en ganske spesiell sesong for de hockeyglade i Stavanger. Petter Thoresen er nemlig ferdig i Oilers etter sesongen. Det er ikke noen hemmelighet at det er viktig for han å avslutte med stil, etter at han har hatt enorm suksess med Oilers siden han kom i 2009. Thoresen er klar for nye oppgaver, og skal etter sesongen ta over som sjef for det norske landslaget.

I Thoresens siste sesong ble det i hvert fall et nytt seriemesterskap. Oilers var solide store deler av sesongen. Etter en liten formdupp mot slutten av grunnspillet, ble det dog spennende helt inn, og Lørenskog nærmet seg. Men laget fra Oljebyen kunne feire seriegull på hjemmebanen til erkefienden, Vålerenga, i nest siste serierunde, og vant til slutt fire poeng foran Lørenskog. Det smakte godt for siddisene, som tok med seg selvtillit inn i sluttspillet. Der gjorde de kort prosess mot Manglerud Star, og vant enkelt 4-0 i kamper. Det ble verre mot Storhamar. Det sto 3-3 i kamper før de sorte avgjorde med 3-1 seier i den syvende kampen hjemme i DNB Arena (Storhamar var også laget som holdt Oilers til kamp syv i finalen i fjorårets sluttspill). Dermed var det duket for finaleserie mot Lørenskog, som var nærmeste utfordrer i serien. I skrivende stund leder Oilers 3-2 i kamper. Alle hjemmekampene er vunnet, og dermed er Oilers på vei mot sitt femte norgesmesterskap på rad. Det er meget sterkt, skulle de klare det.

Men hva nå da? Thoresen skal ha mye av æren for denne suksessen, og nå gir han seg. Han har dog uttalt at han godt kan tenke seg tilbake en gang i fremtiden. Men det blir hypotetisk. Neste sesong er det ny trener. Det blir Pål Gulbrandsen. Han er hentet fra egne rekker, og kjenner sånn sett til systemet. Gulbrandsen har vært i Oilers som spiller og assistenttrener siden 2003. Han kjenner klubben ut og inn. Men det er ingen garanti for at han leverer som hovedtrener. I tillegg går ryktene på at flere spillere er på vei ut. Noen spillere skal være lystne på nye oppgaver, og prøve seg i større ligaer. Så får vi se om de klarer å erstatte disse, og om nye spillere og trenere klarer å bygge videre på den vinnerkulturen Thoresen har bygget opp. Det blir meget spennende å følge med på.

Oilers som klubb er såpass godt drevet at jeg tror ikke det vil bli så store utslag etter et trenerbytte. De vil garantert være i toppen av norsk hockey i mange år fremover. Men kanskje ikke helt øverst? Det er gode lag bak. Lørenskog og Storhamar har gitt kamp til døra de siste årene. Og hvis Oilers mister noe av sulten, eller slipper seg et bittelite hakk ned, så er det kjørt. De må være på. De må klare å motivere seg. Det er det de har vært så flinke til under Thoresen. Alle er ute etter dem. Men de maler på og står alltid igjen på toppen. Det blir spennende å se om noen kan vippe dem av tronen. Så er det bare å takke for denne sesongen, å ønske både Petter Thoresen og Pål Gulbrandsen lykke til i sine nye jobber. Det blir nå en ny periode i Oilers historie.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.