Blod, puck og tårer: Fans i alle farger og fasonger

0

Etter tre utgaver av hockeyspalten, har vi snakket mer enn nok om hockeyspillerne. Mennene på skøyter som gang på gang kriger seg frem mot resultater, er moro nok det. Men hva hadde hockey vært uten supporterne sine? Null, niks og nada, er svaret.

Det er nemlig fansen som alltid er der for laget sitt. De står i stormen gjennom tykt og tynt, seier og tap. De heier, de jubler, de brøler, og på ekte usjarmerende og usportslige vis; de buer på motstanderne. Men ikke alle tilskuere er like høyrøstede. I likhet med resten av verdens befolkning, er også supporterne forskjellige, og de kan også deles inn i ulike kategorier.

Blodfansen: Vi snakker selvfølgelig om folka som kan klubbsangene på rams. De som kan heiaropene, og som i tillegg har lagd sine egne. Vi snakker om dem som stiller på kamp i drakten, med skjerfet og lua med laglogoen på, og som til og med velger å gå med dette utenfor ishallen. De tar med seg tromma og klubbflagget, drar på bortekampene, og sprenger trommehinnene til hverandre når jubelen slippes løs. Denne gruppa er selvfølgelig også godt representert på ståplassene i arenaen som er reservert fanklubb-medlemmene. De møter opp hver gang, med ett felles mål; å heie favorittlaget sitt frem til seier.

«Dette er mannen som nesten hver gang blir vist på storskjermen. Ikke på grunn av ham selvfølgelig, men på grunn av de dansende barna som elsker oppmerksomheten.»

Familiefaren: Han gråfargede mannen, som er omringet av engasjerte unger. Det er han som kanskje har fått i oppgave å ta kidsa med på noe gøy, og kom på at han en gang hadde likt hockey. Dette er mannen som nesten hver gang blir vist på storskjermen. Ikke på grunn av ham selvfølgelig, men på grunn av de dansende barna som elsker oppmerksomheten. Ved siden av de engasjerte ungene, sitter det alltid en hakket mer sliten far, som innimellom barnerop prøver å nyte glimt fra fortidens hobby.

De overfladiske jentene: For denne gruppen er det ikke klær fra suvenirsjappa som er kleskoden. Rosa på leppene, dyre vesker og extensions i håret, er det som gjelder her. En tykk jakke har de nok heller ikke på seg, for gud forby at man skal se stygg ut i en kald ishall. Det sier kanskje seg selv at disse jentene ikke nødvendigvis tar turen på kamp, fordi hockeyinteressen deres er så stor. Her kjøpes billetten kun for å se showet, og gutta på isen som lager det. Det er imidlertid viktig å understreke at dette ikke gjelder alle jenter. Fordi det finnes også svært mange av det kvinnelige kjønn som også engasjerer seg i den actionfylte sporten. Men det finnes noen som synes hockeyspillerne er det mest interessante ved sporten – og det må nesten være lov det også!

Menn i dress: De litt stive mennene i de stilige dressene, er også å skimte i hockeyarenaene. Det er imidlertid ikke alltid de sitter blant resten av tilskuerne. I de nyere ishallene finnes det nemlig losjer og VIP-losjer. Disse losjene er ofte fylt med sponsorer og andre viktige menn ikledd dress og slips. Så hvis du er en av dem som vil menge deg med fiffen på kamp, er dette stedet å besøke. Jeg vil tro at disse folkene ikke er blant dem som skriker heiaropene høyest, men kanskje heller sier seg fornøyd med en liten applaus, eller to.

Én ting er i alle fall sikkert, enten du er jente eller gutt, har på deg laguniform eller dress – interessen er den samme. Du elsker hockey, og laget du støtter.

Sonia Patella, Hockey.«Blod, puck og tårer» er SmiS’ hockeyspalte og skrives av Sonia Patella.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.