Blod, puck og tårer: En lang sesong går mot slutten

0

Den norske hockeysesongen er over, men i USA drar det seg nå skikkelig til i NHL-sluttspillet. Conference-finalene er rett rundt hjørnet. Der skulle vi selvfølgelig ønsket å se Mats Zuccarello, men det gjør vi ikke. Vi får dog se hans gode venn, og tidligere lagkamerat, Carl Hagelin.

New York Rangers kom seg nok en gang til sluttspillet, men der sa det bråstopp. Etter en sesong med gode og mindre gode perioder, røyk de blå fortjent ut etter å ha blitt slaktet 4-1 i kamper mot Pittsburgh Penguins. Selv om Rangers røk ut i første runde av sluttspillet, har det på mange måter vært en positiv sesong sett med norske øyne. Zuccarello pådro seg jo den stygge hodeskaden mot slutten av forrige sesong, og det var mye tvil rundt hvordan han ville takle å komme tilbake. Jeg var litt tvilsom, men all tvil er nå lagt tilbake. Zucca leverer fortsatt på et skyhøyt nivå. Han er fortsatt uredd, og det virker ikke som om han er preget i det hele tatt. I tillegg satt han i år ny personlig poengrekord for en sesong, med 61 poeng. Det gjør nordmannen til poengkongen i Rangers. Zucca er elsket av både medspillere, motstandere, fans og journalister. I tillegg til at han er en trollmann på isen, er han en ydmyk, jordnær person og et herlig vesen.

«Capitals var totalt overlegne i grunnspillet, men det hjelper så lite når man ikke leverer når det gjelder»

Selv om vår kjære landsmann kan se tilbake på en god sesong, var ikke laget på topp når det gjaldt. Mot slutten av grunnspillet så vi sterke tegn på at Rangers ikke var i toppform, mens Penguins for eksempel, prikket formen inn mot sluttspillet. Penguins, med Sidney Crosby i spissen, var uslåelige mot slutten, og seiler nå opp som en av de ypperste favorittene til å dra hjem bøtta. Med Crosby i form og Malkin tilbake, i tillegg til spillere som Kessel, Bonino og nevnte Hagelin, så blir Pingvinene vanskelig å slå. Etter å ha tatt seg greit av Rangers i første runde, ventet Washington Capitals og Aleksandr Ovetsjkin i den neste. Capitals var totalt overlegne i grunnspillet, men det hjelper så lite når man ikke leverer når det gjelder.

Pittsburgh ble for sterke, og kvalifiserte seg til NHL-semifinale etter 4-2 i kamper. Der venter Tampa Bay Lightning. Lightning slo enkelt ut både Florida Panthers og New York Islanders. Med kaptein Steven Stamkos på vei tilbake til skade, så vil de gi Penguins kamp til døren. Men jeg tror Penguins trekker det lengste strået.

I den andre semifinalen møtes St. Louis Blues og San Jose Sharks. Det blir nok en åpen affære. Blues har tidligere slått ut sterke Dallas Stars og Chicago Blackhawks, i to serier som begge gikk til kamp syv. Sharks tok seg enkelt av Los Angeles Kings, før de tok seieren i kamp syv mot Nashville Predators. De to skal dermed kjempe om hvem som skal få spille om den enorme Stanley Cup-pokalen. Mange mener at det er det vanskeligste troféet du kan løfte i en lagsport, etter en beinhard sesong. 82 kamper i grunnspillet med mye reising, før et sluttspill som kan gi opp til 28 kamper. Det er en påkjenning. Når det først er duket for finale kan alt skje.

Det er vanskelig å spå hvem som trekker det lengste strået, men jeg holder en ørliten knapp på Pittsburgh Penguins.

Joakim Miøen, Balløya.«Blod, puck og tårer» er SmiS’ hockeyspalte. Den skrives av Joakim Miøen, som også skriver Balløya.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.