Blod, puck og tårer: En hyllest til CDA

0

05

For en hockeyspiller, og for en mann! 36-åringen som spiller posisjonen venstre løper for Oilers er lagets eldste spiller, med lengst tid i klubben. Med alder følger også erfaring og kunnskap, det beviser Oilers-statistikken. CDA er nemlig en utpekt gjenganger i klubbens rekordoversikt. Han er mannen med flest matchavgjørende mål, assists, powerplay assists, sesonger, poeng, skudd på mål og kamper for Oilers – det er imponerende! At han har flest assists og powerplay assists i klubben vitner om en spiller som hjelper lagkameratene sine frem og gjør dem gode. Assists er for øvrig uttrykket i ishockey for målgivende pasning, noe CDA gjør bedre enn noen andre i Stavanger-laget. Det skal sies at han ikke bare hjelper til med scoringen, han gjør det også selv. 178 ganger har han puttet pucken i mål, og gjort veien til seier noen skøytesteg nærmere.

Superveteranen kan skryte av en lang idrettskarriere med mange bragder, med flere i vente. Det ser nemlig ikke ut som at løperen har planer om å gi seg med det første – og det til alle Oilers-fans store glede. I 2013 ble han blant annet kåret til årets spiller i eliteserien av NISO, årets spiller i GET-ligaen og med 78 poeng ble han beste poengplukker samme år. Han har dessuten stolt kunne bære gullhjelmen flere ganger. I sesongen 2015/2016 kunne CDA dessuten juble over å ha oppnådd enda en triumf på isen, da hadde han spilt 500 kamper for Stavanger-laget, noe som slår alle andre Oilers-spillere ned i skøytene. Sammen med Oilers har Dahl-Andersen blitt norgesmester hele syv ganger, og seriemester tre ganger. Med slike triumfer hadde han god grunn til å feire ekstra mye på bursdagen som var.

«I intervjuer av ham – både før og etter kamp, og enten det ble seier eller tap – ser det ut som om løperen har beina gått plantet på jorda og alltid har et smil på lur»

At Oilers-spillerne har stjernestatus i hjembyen sin, er ikke til å legge skjul på, og det har kanskje gått til hue på noen av dem. Det virker imidlertid ikke som om CDA er en av dem. I intervjuer av ham – både før og etter kamp, og enten det ble seier eller tap – ser det ut som om løperen har beina gått plantet på jorda og alltid har et smil på lur. Det er derfor kanskje ikke så rart at han blir elsket av fansen og at han, kamp etter kamp, blir hyllet av ivrige tilskuere som roper «CDA, CDA, CDA!» når han putter pucken i mål.

Tross lang tid i Stavanger-laget, var det ikke der eventyret startet. Moderklubben hans er nemlig «Frisk Asker», der han spilte fra 1998 til 2003. På grunn av misnøye med hvordan Frisk brukte ham som spiller valgte han å forlate klubben midtveis i sesongen 2002/2003, til fordel for å spille resten av sesongen for Trondheim. CDA kom til Oilers sesongen etter og fant umiddelbart sin plass sammen med Kärkkäinen og Kohvakka i andrerekka. Ett år etter prøvde han seg i det svenske laget «Arboga» i Allsvenskan, men grunnet nok en mistrivsel valgte han å komme tilbake til Stavanger-laget, som i ettertid viste seg å gjøre ham virkelig godt. Det var imidlertid ikke før 2010 hans ishockey-eventyr virkelig begynte, da blomstret han, og ble fort en av Oilers’ viktigste spillere.

Sonia Patella, Hockey.«Blod, puck og tårer» er SmiS’ hockeyspalte. Den skrives av Sonia Patella.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.