Bli kjent med EnvironmentaList

0

SMIS snakket med: Truls Lunde, Elektroingeniør (Automatisering og Elektronikkdesign) Y-veien, listeleder.  

Hva er deres «Elevator Pitch»? 

«Stem på oss for en levende campus.» 

Historikk

EnvironmentaList stiller til valg med 12 representanter og har i dag 6 medlemmer i parlamentet, i følge StOr. Tidligere har de jobbet for studentkoppen, miljøfyrtårn-sertifisering, en enklere studiehverdag, bedre tilrettelagt eksamen, og et miljøreglement for StOr. 

For ikke lenge siden fikk endelig UiS sammen med SIS sin Miljøfyrtårn-sertifisering. Dette betyr i praksis at medlemmene gjør seg ansvarlig for miljø med tanke på fremtiden. Hvert eneste år går man over miljø-regnskapet, med et mål om å forbedre seg i fremtiden. Dette i seg selv er en utrolig viktig hendelse, det er kun universitetet i Bergen som kom oss i forkjøpet. Et biprodukt av dette var åpningen av «Byttebua», som snart blir en regelmessig hendelse for studentene. Dette påvirker ikke bare studentene positivt, men hele lokalmiljøet og resten av verden. EnvironmentaList står også ansvarlig for StOr sitt miljøreglement. Et større fokus på klima er viktig for oss alle. 

Som mange andre studenter er du kanskje glad i kaffe? I dag finnes det en løsning for «studentkoppen», som betyr at med riktig utstyr kan du få kaffe til redusert pris. Men om du har hatt en lignende løsning hos en bensinstasjon får du gratis påfyll. EnvironmentaList mener det bare skulle mangle at vi også får gleden av en slik ordning. Det er allerede vedtatt i parlamentet og avventer videre vurdering. Gratis kaffe har til nå bare vært en vag drøm for studenter flest. Vi krysser virkelig fingrene for at dette går veien. 

Sammen med dette har listen jobbet for bedre informasjon rundt eksamensdatoer. Dette er viktig når vi studenter skal koordinere med arbeidslivet. Når vi har eksamen, når vi avslutter semesteret og den generelle informasjonsflyten rundt viktige datoer er avgjørende. Om du er som resten av oss setter du nok pris på akkurat dette. 

Fremtidige planer

Truls forteller oss om årets valg. 

– Vi har fire hjertesaker vi har gått til valg på i år. Mental helse, studenttrivsel, miljø og inkludering. Vi ønsker flere psykologer, vi ønsker flere miljøterapeuter. Vi vil ha mindre kø, og mer resultater. Vi vil ha tydelig informasjon, og bedre tilrettelegging for alle studenter. Det handler ikke bare om å fremme nye, innovative løsninger. Det handler også om å fremme de løsningene vi har i dag, og sørge for at vi får verdi tilbake for tilbudene.

EnvironmentaList forteller videre at selv om mye kan gjøres bedre fremover, er det også mange gode muligheter allerede. Mye handler om å la studentene få vite hva som er tilgjengelig. Om studentene får nødvendig informasjon er det lettere å få reell tilbakemelding. Og det er gjennom denne samtalen med universitets studenter at vi kan tilrettelegge for deres fremtid. 

Videre vil listen ha fokus på transport. I dag får man studenttilbud ved bowlinghaller, kino, uteplasser og mye mer, fullstendig uavhengig av alder. Allikevel har Kolumbus satt en grense på studenttilbudet på 31 år. Dette er mildt sagt komisk. Om man er student så er man student, uavhengig av alder. Det skal ikke gjøres forskjell. Transport-tilbudene ønsker vi også å generelt forbedre. Det ville vært ideelt med flere ruter ved populære stoppesteder for studentene. 

Listelederen påpeker viktigheten av å stemme ved årets valg. 

– Det er utrolig viktig at vi har representanter fra de ulike listene, fordi de representerer ofte ulike masser av studentene. Det er viktig at alle blir sett og hørt, slik at endring faktisk påvirker alle som går ved universitetet. En positiv utvikling burde gjelde alle som går her i dag, og alle som kommer til å gå her i morgen. 

Avslutningsvis spør vi listelederen hva favorittfaget hans er: 

– Robotteknologi – det er et fag uten karakter, det er ingen forelesninger, ingen innleveringer. Kun laboratorium, der du gjør forsøk. Det var utfordrende, samtidig som man fikk leke med roboter. Med andre ord utrolig spennende.  Det hjelper så klart veldig at det ikke har eksamen. 

Valget varer fra 21.-31. oktober, og stemmen avlegges på stavangerstudentvalg.no 

Bli bedre kjent med Liberalmoderat Liste!

Bli bedre kjent med Sosialdemokratisk liste!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.