Bjørnen sover ikke, han gleder

0

Undertegnede har så og si aldri lest, eller sett noe om Paddington, og alt jeg visste var at han var en liten bjørn som bor i Storbritannia, med en blå jakke og rød hatt. Jeg gikk derfor inn kinosalen med ganske blanke ark, og ingen forventninger.

Jeg kan gledelig si at dette var en film som gledet meg med sin sjarm og positive budskap. Det skal jo sies at filmen har en aldersgrense på 6 år og er ment for et yngre publikum, men jeg koste meg allikevel i filmens halvannen time spilletid. Filmen var på engelsk, men den kan også ses utekstet med norske stemmer.

For de som er like uinnvidde som meg, så er Paddington som sagt en liten brun bjørn som prater og oppfører seg som et menneske, stort sett. Noe av humoren i filmen kommer frem når Paddington prøver å gjøre hverdagslige ting, som å pusse tenner og å klippe hår. Han er nydelig animert og har et genuint varmt nærvær, mye takket være god stemmebruk av Ben Whishaw.

I denne oppfølgeren bor han med familien Brown i London, og har det egentlig ganske bra. Men en dag kommer han over en sprett-opp bok som han så inderlig ønsker å gi til sin tante Lucy som fortsatt bor i Peru. Dessverre er det noen andre som også ønsker å få kloa i den boka, og de har ikke like gode hensikter. Herfra går det over stokk og stein, og London får sannelig også vist seg som en storby og turistattraksjon.

Dette er en film som kommer til å glede de yngste mest, og muligens også de litt eldre som har vokst opp med bøkene. Den har humor, spenning, men også noen skumle scener som kan være litt mye for 6-åringer. Om det er noe som forundrer meg så er det at filmen spiller veldig lite på at det nærmer seg jul, så muligens filmskaperne har ønsket seg en film som var høytids-nøytral. Uansett så vil jeg anbefale denne filmen til alle barnefamilier, og det er ikke nødvendig å ha sett forløperen.

4/6

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.