Bjergsted-studenter spiller på Spor 5

0

Isabelle Kongshaug utdanner seg til jazzsanger på Institutt for musikk og dans på Universitetet i Stavanger. I et samarbeid med poeten Erik Lindell har hun skrevet musikk med inspirasjon fra viser, folkemusikk og jazz.

Tekst: Mia Langås Flåta. Foto: Ahmed Sabbir

Lindell har et språk som minner om Cornelis Vreeswijk, med en følelse for rytme og rim skildrer han forskjellige livshistorier og behandler temaer som kjærlighet, ensomhet, savn og sorg. Kongshaug synger på morsmålet, som er svensk.
– Jeg har spilt i Stavanger tidligere, dels i sammenheng med utdanningen, men også med bandet mitt «The Swede & The Sweet Swingers», som spiller gammel 30-tallsjazz. Det er første gang jeg gjør dette programmet med dette bandet, så det blir veldig gøy, sier Kongshaug.

Onsdag 28. september, kl. 20.00 synger hun på Spor 5 akkompagnert av Nikolai Storevik på fele, Jakob Folke Ossum på gitar, Vidar Starheimsæter på bass og Olav Abildgaard på trommer. «Blå:Trå» er et samarbeid mellom universitetet og Stavanger Jazzforum. Det arrangeres konserter med studenter i løpet av året, i tillegg kommer musikere utenifra for å holde workshops.

Isabelle er i full gang med å øve sammen med bandet.
– Det er gøy å få presentert låtene for musikerne i bandet. De jeg spiller med er veldig flinke musikere og de tilføyer veldig fine ting til musikken! Vi gleder oss skikkelig, avslutter sangerinnen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.