Bildegalleri: Sprellende liv i laksebakken

0
Gutta på tur i Laksebakken under Sykkel-VM i Bergen 2017.

Jubelen runget i hver eneste runde rytterne passerte, og i pausene mellom passeringene var det ellevill stemning i Laksebakken.

Ps. Se bildegalleriet i bunnen av saken.

«Laksebakken» var stedet å være under VM. I hvert fall om man ville oppleve definisjonen av folkefest. Til sammen 20.000 mennesker hadde funnet veien til “Laksebakken”, eller på engelsk kalt “The Salmon Hill”, for å få med seg den prestisjetunge og siste konkurransen i Sykkel-VM.

Her var det gutter og jenter, menn og kvinner i alle aldre. Kompisgjenger, barnefamilier, med andre ord var enhver bergenser ute i nydelige 18 grader og solskinn.

Et stykke opp i bakken traff vi en kar som virkelig var imponert over folkelivet i «laksebakken», som egentlig er en sammensetning av gatene Sollien, Landåslien og Strimmelen i bydelen Landås i Bergen. Den ble kalt laksebakken, på grunn av sponsing av laksenæringen.

Har du husket å lese referatet fra kvinnerittet?

Full jubel

Columbianske Esteban Guerrero viftet med flagget for å heie frem syklistene.

– Det er fantastisk å være her, atmosfæren er helt enorm. Folk er så glade og støttende til alle rytterne. Det er spesielt kult å se alle de norske flaggene og alle detaljene som er på plass. For eksempel dette håndverket ble laget for å ikle trærne i onsdagens etappe på Fløyen. Dette viser hvilken tilnærming folk har hatt til dette arrangement og bergenserne har virkelig vist seg fra sin beste side, sier Esteban Guerrero (39).

Guerrero har tatt turen fra Sverige, hvor han har bodd i 7 år, men er opprinnelig fra Colombia. Så da er selvsagt det colombiske flagget plassert i rekkverket langs løypen. Guerrero forteller at Colombia har i år

Erna Solberg og ektemannen Sindre tok turen for å se på syklistene.

totalt 10 ryttere med i VM. 7 herrer og 3 kvinner. Mange av dem er stjerner fra Tour De France. Størst av dem alle er Nairo Quintana, som til vanlig sykler for det spanske profflaget Movistar. En ung og talentfull rytter, som i en alder av 27 har hatt gode plasseringer sammenlagt i Tour De France.

 

Guerrero er ikledd en sykkeltrøye, så klart, og da måtte vi spørre han om han er en aktiv syklist selv.

– Vel, jeg har faktisk drevet med sykling i omtrent 5 år nå, på amatørnivå da. Jeg var med på et løp i Sverige kalt Vatternrundan, men «laksebakken» er nok for tøff for meg, avslutter Guerrero med et smil om munnen.

Høy beredskap

Politiet har vært i høy beredskap, og har hatt innkalt

nærmere 1.000 politibetjenter ekstra i tillegg til de som opprinnelig er i Bergen. Sikkerhet er alltid et spørsmål rundt store arrangement, og med dagens trusselbilde i Europa, var ikke sykkel-VM noe unntak.

– Vår del av jobben er å sikre at det går rolig for seg i laksebakken. Det gjelder å være våken og observere. For eksempel å se etter personer med unormal oppførsel, forteller kollega og medstudent Ragnhild Grønstad (28)

Alkoholloven ble ikke håndhevet

Alkoholloven, som omfatter drikking i offentligheten, ble ikke

Det var god stemning blant de oppmøtte som så på sykkelrittene.

håndhevet i stor grad i løpet av VM-helgen. Dette var veldig tydelig, ettersom det satt store gjenger av folk og nøt alkohol til grillmat langs hele bakken.

– Så lenge folk oppfører seg, og ikke plager andre, så er ikke det et stort problem. Det blir en alt for stor jobb å ta tak i alle som drikker, og det er ikke det som blir prioritert på et slikt arrangement som dette. I dette tilfellet så har vi valgt å se gjennom fingrene, men hvis noen er veldig utagerende så vil vi selvsagt ta tak, sier Grønstad avslutningsvis.

Sykkel-VM foregikk fra 16. til 24. september. Bergenserne og tilreisende har vartet opp med fantastisk entusiasme gjennom alle åtte dagene. Tempoetappen opp til Fløyen og søndagens aller siste konkurranse, vil bli husket som de aller største høydepunktene. Gatene Landåslien, Sollien og Strimmelen vil muligens, på folkemunn, være «Laksebakken» i lang tid fremover.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.