Bendik ute med ny singel

0

Tekst: Remy Rabben  – Pressefoto

Det kan virke noe unaturlig at Bendiks nye singel «Fortid» ikke er tittelsporet til albumet de slapp i februar under samme tittel. Men fredag 30. september slippes altså singelen «Fortid» et drøyt halvt år etter albumet «Fortid». Det store tidsspriket mellom utgivelsen av albumet og dets navnebror i form av denne nye låten skal komme av at låten tok lang tid å ferdigstille.

«Fortid» er en veldig sterk låt som leveres i kjent Bendik-stil med et lydbilde preget av Silje Halstensens såre og vakre vokal, og karakteristiske svevende synther. Refrenget er naturlig nok et høydepunkt i låten, og treffer hardt med et rocka gitarriff og trommerytmer som flørter med det progressive. Gjennom teksten gir Halstensen oss et bilde av en tung og problematisk fortid, hvor det hele lyses opp av det oppgjøret det kan tenkes at hun tar med problemene gjennom denne låten.

For tilhengere av Bendik og norsk musikk generelt er både låten og konserten noe man absolutt ikke ønsker å gå glipp av.

Låten er fengende, men ikke enkel. Den er vakker, men også rå. Myk, men også hard. At låten tok lang tid å ferdigstille, gjenspeiles kanskje i at den kan behøve noen få gjennomlyttinger før man virkelig får oppleve låtens fulle kraft. Men så snart den har begynt å få fotfeste, er dette en bunnsolid og sterk låt fra et av Norges kanskje kuleste band.

«Fortid» har definitivt forsterket min allerede store begeistring ovenfor Bendiks konsert på Folken 22. oktober i forbindelse med deres omfattende norgesturné i høst. For tilhengere av Bendik og norsk musikk generelt er både låten og konserten noe man absolutt ikke ønsker å gå glipp av.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.