Bedre tider i oljebransjen gir utslag for INDØKS’ karrieredag

0

Torsdag avholdes INDØKS’ årlige karrieredag, og etter alt å dømme ser det lysere ut for fremtidens ingeniører. I år kan også bedriftene invitere noen utvalgte studenter til å bli enda bedre kjent.

På årets karrieredag har det nemlig vært en markant økning i antall bedrifter som har meldt seg på for å ha stand i Tjodhallen. I fjor hadde de den laveste påmeldingen noensinne, med bare 28 bedrifter. I år ser det derimot lysere ut, og hele 40 bedrifter har meldt seg på for å vise seg fram for studentene.

Karrieredagsansvarlig i INDØKS, Marianne Pedersen, tolker dette som at bransjen er på vei opp igjen.

– Jeg tror økningen i påmeldte nå kan skyldes at oljeprisene er litt mer stabile, og bedriftene i bransjen har begynt å ansette. I fjor var det jo ansettelsesstopp og nedskjæringer, men nå er det mer optimisme.

 

Bli kjent med bransjen

Karrieredagen er hovedsakelig for ingeniørstudenter og økonomistudenter, men Pedersen understreker at det er åpent for alle.

– Det er også mye relevant for dem som studerer blant annet risikostyring, geologi, HR og mer.

Poenget med å arrangere dette år etter år, er at studentene kan se hvilke muligheter de har, enten de er nyutdannet, ønsker sommerjobb, eller skal skrive bachelor- eller masteroppgave.

– Studentene kan bli kjent med bransjen og finne ut hva det går i. Det kan være vanskelig å finne ut hva en skal jobbe med etter studiene, men her kan man mingle og bli kjent.

 

Inviterer de utvalgte på bankett

I år kan også bedriftene invitere deg på middag – dersom du blir en av deres utvalgte. De kan gi ut bankett-billetter til studenter som gir dem et riktig førsteinntrykk. Banketten foregår på kveldstid samme dag.

– Du kan gi et godt førsteinntrykk ved å vise at du er engasjert, og at du virkelig har lyst til å bli kjent med denne bedriften. De gir billettene til den de selv ønsker, sier Pedersen.

Men det er ikke bare studentene som skal imponere på Karrieredagen. På én time vil alle bedriftene få mulighet til å presentere seg selv på under tre minutter.

 

Et års arbeid

Pedersen forteller at hun og resten av INDØKS har arbeidet med å arrangere Karrieredagen i nesten et år.

– Helt siden september i fjor har vi jobbet beinhardt som et team, og veldig mange har bidratt. Alle i INDØKS som har hatt tid, har bidratt og engasjert seg, sier hun fornøyd.

– Dette er absolutt årets høydepunkt for oss. Det er kjekt å gi noe tilbake til studentene, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra dem. Jeg tror dette er noe studentene finner veldig nyttig.

 

 

SaveSave

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.