Balløya: Premier League-sesongen oppsummert i tre avsnitt

0

 

Premier League er over for i år, og da er det på tide med noe som kan likne en oppsummering. Det blir for omfattende å ta hele sesongen, men det er enkelte ting som er verdt å bite seg merke i:

Først og fremst er det bare å ta av seg hatten for Chelsea som har vært bunnsolid hele sesongen. De sluttet aldri å levere, og endte opp med 30 seiere i en liga som bare blir tøffere for hvert år. I en liga med lag som Arsenal, Liverpool, Tottenham, Manchester United og Manchester City. I en liga med trenere som Pep Guardiola, José Mourinho og Jürgen Klopp for å nevne noen. I en liga der laget på 16.plass, Burnley, er et av de vanskeligste lagene å vinne over på bortebane. Det finnes veldig få enkle kamper i Premier League og det er det som gjør Chelseas sesong så imponerende. Likevel, det blir spennende å se om Chelsea klarer å gjenta bragden neste sesong. Da er de avhengig av at Eden Hazard, kanskje den beste spilleren i Premier League, blir i klubben, samtidig som at N’golo Kanté, og resten av laget klarer å holde gløden oppe, i motsetning til hva de gjorde under José Mourinhos andre periode i klubben.

 

Med spillere som Dele Alli, Harry Kane og Christian Eriksen, der kun Eriksen har passert 25 år, kan Tottenham bli et lag som vil kjempe helt i toppen i mange år fremover.

Tottenham har også imponert veldig. De gikk ikke på et eneste tap på hjemmebane i sin siste sesong på White Hart Lane. Det sørget for at de ga Chelsea kamp helt til døren. Med spillere som Dele Alli, Harry Kane og Christian Eriksen, der kun Eriksen har passert 25 år, kan dette bli et lag som vil kjempe helt i toppen i mange år fremover. De endte opp med 86 poeng i år. Fjorårets seriemester, Leicester tok til sammenlikning 81 poeng. Leicester, som ”alle” heiet på i fjor, men som mange vil påstå skuffet i år. Det vil jeg ikke si meg enig i. De havner i år midt på tabellen i verdens tøffeste liga. De kom seg til kvartfinalen i Champions League. Dette til tross for at de mistet uvurderlige N’golo Kanté som på mange måter var nøkkelrollen i laget. N’golo Kanté som er seriemester to år på rad med to forskjellige klubber. N’golo Kanté som spilte på tredje nivå i Frankrike i 2013.

Og så har vi Manchester United. Det er veldig vanskelig å gjøre seg opp en mening om sesongen deres. De handlet inn Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan før sesongen. De ender i år på 6.plass. Halvparten av hjemmekampene har endt med uavgjort. De har scoret ett mål på bortebane mot topp seks-lagene. Samtidig vant de ligacupen og er Europaligaen, noe som gir Champions League-spill neste år. Det er vanskelig å gi en slik sesong ikke godkjent. Men det blir ikke mye mer enn godkjent heller. De har også scoret 20 mål mindre enn samtlige lag foran dem på tabellen, og selv om de holder tett bak, må det være lov å forvente mer av et lag som Manchester United.

Balløya er SmiS’ fotballspalte der stort og smått fra fotballverdenen kommer frem. Spalten er skrevet av Tom Gøran Haukalid.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.