Balløya: Hvordan bli en middelmådig fotballspiller

0
Foto: https://pixabay.com/p-619243/?no_redirect

Humpete baner, lite tilskuere, håpløse tversoverpasninger og keepertabber. Det er faktisk ikke Tippeligaen det er snakk om her, men det er ikke veldig langt i fra, nemlig 5. divisjon. For hva skal egentlig til for å spille på fotballens tredje laveste nivå? Veldig lite, vil noen si. Det vil de også ha rett i.

  1. Driv aldri med egentrening

Dette fører til at du utvikler ferdigheter med spillet som du ønsker å forbedre. Men da vil du også risikere å bli bedre enn de fleste lagkameratene dine, og med maks (u)flaks bli plukket opp av en bedre klubb.

2. Sørg for å ikke bry deg om treningene
Kom gjerne for sent, og unngå å gi alt. Hvis du ser noen som prøver for hardt, eller som girer opp sine medspillere, vil kommentaren «dette er ikke Champions League» sette en effektiv stopper, og som en bonus skape litt dårlig stemning og fjerne fokuset.

3. Ikke brenn for sporten
Har du veldig lyst til å gjøre noe fotballrelatert, skru på FIFA, eller se en fotballkamp. Er ikke dette nok for å stoppe lysten, spis noe skikkelig usunt. Ta en tur på McDonalds for eksempel, maten der vil forhåpentligvis gjøre deg trøtt, og fjerne lysten til å spille fotball.

4. Vær mye skadet
Sliter du med å bli skadet, vil et skippertak med mye trening på veldig kort tid, øke sjansen for en strekk, eller belastningsskade. Det som er fint med en langtidsskade er at du kan bruke det som unnskyldning til hvorfor du aldri nådde helt til toppen som fotballspiller. Får du ikke helt til å bli regelmessig skadet, vil en liten forkjølelse, eller en kjenning i ankelen alltid være god nok grunn til å droppe treningen, og forhåpentligvis stanse utviklingen.

Balløya er SmiS’ fotballspalte der stort og smått fra fotballverdenen kommer frem. Spalten er skrevet av Tom Gøran Haukalid.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.