Balløya: Hvordan bli en drittsekk på fotballbanen

1
Illustrasjonsfoto.

Du har kanskje opplevd det selv. Takling i knehøyde, utskjelling av dommer og sjikane av med- og motspillere. Det finnes haugevis av disse fotballspillerne, og her er en guide til hvordan du kan bli en selv.

Det som er viktig, og som mange glemmer, er at det hele starter før kampen. Kall det gjerne en oppvarming. For å bli en skikkelig drittsekk, må du også se ut som en. Du kan begynne med å skaffe deg noen fotballsko som skriker etter oppmerksomhet. Helst knallrosa og aller helst «lightweight»-skoene, de som ifølge produsentene gjør at du løper fortere. I tillegg må du ha skrift på disse skoene, og det beste vil være av en kjent fotballspiller som har mange hatere, type Ronaldo eller Zlatan. Ønsker du å være mer original, funker Balotelli og Neymar veldig bra. Dette er likevel ikke nok. Du må også sørge for å ha en skikkelig sleik. Den må også være fylt av så mye voks at det glinser skikkelig fra håret. Har du ikke tilgang på så mye voks, kan du bruke et hårbånd eller en dult i håret, det vil ikke ose mindre drittsekk av den grunn.

Du må også sørge for å ha en skikkelig sleik. Den må også være fylt av så mye voks at det glinser skikkelig fra håret. Har du ikke tilgang på så mye voks, kan du bruke et hårbånd eller en dult i håret, det vil ikke ose mindre drittsekk av den grunn.

Har du alt dette på stell kan du bare glede deg til kampen, fordi det er nå det virkelig begynner. For å starte med det opplagte, klaging på dommer er essensielt. Men det må gjøres riktig. Det er her mange mister hodet, og rett og slett skjeller ut dommeren. Ikke gjør det. Da risikerer du å få rødt kort, og det er ikke ønskelig. Det som er nøkkelen til suksess her, er å finne de riktige tidspunktene å klage på. Ser du at dommeren er usikker på en avgjørelse, det er da du skal hugge til. Det er da dommeren er på sitt mest sårbare, og det er da det er størst sjanse for å unngå kort. Slik kan du egentlig holde på under hele kampen hvis du finner de riktige tidspunktene. Dette vil du lære med erfaring.

Neste triks er av den mindre sjarmerende sorten. Er du som undertegnede, en middelmådig fotballspiller med høye tanker om deg selv, er sjansen stor for at du vil bli rundlurt i løpet av kampen. Da er det viktig å ta ut denne motstanderen, fortest mulig, og styggest mulig. Når du har fått han eller hun i bakken, følg opp med kommentaren «kom deg opp igjen!». Det er en klassiker som aldri går av moten, og det er verdt det gule kortet du får for det. En siste ting som er like enkel som den er genial, er å takle motspilleren når dommeren ikke ser det. Sørg for at det er totalt unødvendig også. At du gjør det helt uten grunn vil sørge for mest frustrasjon hos motspilleren.

Når sluttsignalet går, har du høyst sannsynlig vunnet kampen hvis du har utført de nevnte triksene. Da gjenstår det én ting: Å takke den motspilleren du har behandlet dårligst for kampen. Ikke misforstå dette, det er ikke for å være fair du gjør dette. Det er her du skal strø salt i såret. Gå bort, finn frem ditt styggeste smil, og takk for kampen med et ørlite snev av sarkasme.

Skrevet av: Tom Gøran Haukalid

Fotballfrelst? Les mer Balløya-spalter her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.