Balløya: Det lukter gull i Manchester

0

Premier League-sesongen har nå rukket å bli 4 kamper gammel, og vi kan trygt si at den har levert så langt, noe Premier League har for vane å gjøre. Vi har sett Arsenal slå Leicester 4-3, Liverpool slå Arsenal 4-0 og Manchester City slå Liverpool 5-0. Har vi blitt noe særlig klokere på hvem som kommer til å toppe Premier League i Mai? Neppe. Det er likevel en del interessante ting vi kan lese ut av tabellen så langt.

Det er tidlig, men Manchester-lagene ser solide ut. Null tap, tosifret antall scoringer og de har bare sluppet inn to mål. I tillegg har begge lagene en bredde i troppen som er i stand til å tåle Champions League fotball og det tette kampprogrammet i England. Mot Stoke startet for eksempel Martial, Mata, Smalling og Carrick på benken for Manchester United. Og selv om både City og United åpnet bra i fjor også, ser City bedre defensivt ut, og United bedre offensivt ut.

Et annet lag som står med null tap er Watford. De står foreløpig med åtte poeng, to seire og to poengdelinger. Det har nok trener Marco Silva mye av æren for. Han gjorde et hederlig forsøk med Hull i slutten av forrige sesong, men det endte dessverre for dem med nedrykk. Før Marco Silva kom til Premier League, hadde han tre år uten tap på hjemmebane på CVen. Det er solid, selv om han har trent lag som har dominert i den hjemlige ligaen. Det er trolig på hjemmebane han må plukke poengene for Watford også. Klarer de dette, tror jeg de havner topp ti i årets sesong. Selv med spillere som Tom Cleverley og Heurelho Gomes fra start.

Et lag som ikke helt har funnet rytmen i år er Tottenham. Syv poeng på 4 kamper er på ingen som helst måte krise. Men, Tottenham har altså tapt flere poeng i år på hjemmebane enn i hele fjorårssesongen. De har spilt to hjemmekamper. Hvis Tottenham ikke klarer å knekke Wembley-koden, havner de ikke topp 4 i år. Når det er sagt, tror jeg de kommer til å knekke denne koden. De har rett og slett et for bra lag til at en annen hjemmebane enn i fjor vil ødelegge for dem.

Fire spilte kamper, null scorede mål, null poeng og en sparket trener er fasit for Crystal Palace denne sesongen. Når tapene også er kommet mot lag som Burnley, Huddersfield og Swansea kan ikke null poeng forsvares. Roy Hodgson som ny trener er kanskje ikke det mest spennende, men han vil trolig levere resultater. At det kommer på bekostning av fin fotball, tror jeg Crystal Palace-fansen lever greit med.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.