Avlyst skriftlig eksamen skaper debatt blant studentene: – Urettferdig

0
IKKE GODT NOK: Thea Pandur Pedersen er sykepleierstudent og synes det er vanskelig med digital undervisning før eksamen. Foto: Privat.

Alle eksamener blir gjennomført for studenter ved høyere utdanning, mens både ungdoms- og videregående skole får avlyst skriftlig eksamen.

Det er ikke alle som er fornøyde med en kommende eksamen denne våren.

–  All undervisning foregår digitalt og den er ikke god nok. En får ikke kontakt med foreleserne, og vi er 300 studenter som skal være i samme møte på zoom. Jeg lærer ikke skikkelig av det, og eksamen blir da vanskelig å gjennomføre, sier sykepleierstudent ved Universitetet i Stavanger Thea Pandur Pedersen (20).

Pandemien har ført til at elever og studenter har fått en annen form for undervisning i forhold til tidligere. På grunn av dette har alle skriftlige eksamener blitt avlyst for elever i både ungdomsskolen og videregående skole, men ikke for studentene.

Eneste vurderingsgrunnlag

Studenter ved universitetet må få eksamenene sine godkjent for å kunne vise til en fullverdig gjennomføring av studiene.

– I mange fag ved universitetet er eksamen det eneste karaktergrunnlaget vi har i løpet av semesteret. Vi har ikke en standpunktkarakter i hvert fag og en eksamen ved siden av det her på universitetet, slik som på videregående. Det blir dermed vanskelig for oss å ikke ha eksamen, sier leder ved studentorganisasjonen StOr Philip Lundberg Jamissen.

LES OGSÅ: Digitale studier etter påske: – Bibliotek og lesesal skal være åpne

Tidligere avgangselever fra videregående, frykter at beslutningen om avlyst eksamen vil føre til høyere snitt.

Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at 50 prosent av elevene får lavere karakter på eksamen enn standpunktkarakteren de har i faget. Det utgjør konkurransegrunnlaget for å komme inn på høyere utdanning.

– Dette vil gjøre det vanskelig for de som tar opp fag fra videregående og skal søke om studieplass nå til høsten. Det å konkurrere med to koronakull som ikke har hatt eksamen, er veldig urettferdig, sier 20 år gamle Eivind Eie.

VANSKELIG: Eie går på realfagskurs ved UiS, og skal konkurrere om studieplass på lik linje med koronakullene fra 2020 og 2021. Foto: Privat.

Regjeringen har fremdeles ikke kommet fram til en beslutning angående tidligere avgangselever som skal søke høyere utdanning til høsten.

LES OGSÅ: Disse studiene kommer til UiS til høsten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.