– At vi vil i regjering med Frp er feil

1

Venstre har i det siste vært offer for en demobiliseringskampanje hvor valgbrosjyrer hevder at de vil sitte i regjering med Frp. Dette er virkelig ikke sant, melder partileder Trine Skei Grande.

– I fire år har jeg sittet med et brev signert statsministeren der det står: Vil du bli medlem av regjeringen, er det bare å ringe. Til tross for dette har vi valgt å ikke gå inn i regjeringen nettopp fordi FrP sitter der. Bedre bevis finnes ikke når det gjelder hva vi mener om Frp og politikken deres, sier Trine Skei Grande til Smis. Tirsdag gjestet hun Universitet i Stavanger.

 

Utsatt for sabotasje

Det har vært mistanke om sabotasje i Venstres leir den siste tiden. Nylig ble det kjent at husstander i Oslo hadde fått falske valgbrosjyrer i posten der det ble hevdet at de som ønsket Listhaug som innvandringsminister, måtte stemme på Venstre. Dette strider imot Venstres politikk, og har fått flere Venstre-velgere til å tvile på partiet.
– Vi ser nå at det drives en knallhard kampanje mot oss for å demobilisere Venstre-velgere.  Litt sånn som vi så i Trump sin kampanje mot Hillary. Han fokuserte ikke på å overtale folk til å stemme på han, men han brukte heller krefter på å demobilisere velgere som stemte på henne. Han hadde egne kampanjer for å demobilisere afroamerikanske stemmer for eksempel. Da Frp la frem sin hovedpakke på innstramming i asylpolitikken, med Sylvi Listhaug i front, fikk de støtte av blant annet Arbeiderpartiet. Vi stemte mot! Nå driver AP denne kampanjen mot Venstre, fordi de vet at den eneste måten de kan vinne dette valget på, er å gjøre Venstre til en mindre trussel.

Så det er Arbeiderpartiet som står bak denne kampanjen?

– Vi vet ikke hvem som har trykket opp disse brosjyrene, men det vi vet er at de ligger i postkasser nå sammen med Arbeiderpartiets brosjyrer. Folk blir fort lurt av denne typer hviskekampanjer, og på Venstre virker det jo fordi vi er et lite apparat. Vi har ingen ting å stille opp med, når de banker på dører og sier at ”sånn er det”.
 

Viktig å jobbe med innvandringspolitikk

Grande er klar på at Venstre ikke ønsker en regjering med Frp.

– Nei, vi har sagt at det er ekstremt lite sannsynlig. Vi ønsker Erna som statsminister, men vi ønsker en blågrønn regjering. Det er lite sannsynlig at vi noen gang kan sitte i en regjering med Frp, og jeg er den eneste som har villet ta debatter med Sylvi Listhaug hele valgkampen. Vi er veldig klare på at vi virkelig ikke ønsker en regjering med Frp, men vi ønsker heller ikke å gå inn i valget med et ultimatum.

Du er altså ikke enig i Listhaugs innvandringspolitikk?

– Nei. Det rare med Sylvi Listhaug er at hun går ut med saker som Frp ikke har flertall for i regjeringen, og ikke har flertall for på Stortinget. Men, hun klarer likevel å skape debatt om disse sakene. Frp har vært for lukket mottak i 25 år. De la frem forslag om lukket mottak i Nydalen. Vi sa nei, det ble ikke noe av. At Listhaug er for lukket mottak er ingen hemmelighet, men hun får likevel oppslag for det nå. Hun har en fascinerende evne til å skape debatt om noe som aldri kommer til å slå gjennom. Det er nytt at statsråder går ut og gjør det. Når Listhaug går ut og debatterer ulike forslag blir de synlige, og da tror folk på at det er mulig, men det er det ikke.

Hvordan vil Venstre drive innvandringspolitikken i Norge?

– Jeg mener at det viktigste for Norge er å ta imot kvoteflyktninger. Venstre ønsker en mer rettferdig innvandringspolitikk der de vi vet at trenger beskyttelse får det. Venstre er stolte av å ha tredoblet antall kvoteflyktninger i Norge. En ting er at vi tar imot flest flyktninger i forhold til antall innbyggere, men Norge er også et av landene i verden som tar inn flest kvoteflyktninger samlet. Vi er kun bak stormakter som Canada, Australia, USA og Storbritannia. Vi er altså nummer 5 i verden på antall flyktninger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.