Årets morsomste og mest deprimerende film

0

 

Film: Manchester by the Sea
Regi: Kenneth Lonergan
Skuespillere: Casey Affleck, Lucas Hedges, Michelle Williams, Kyle Chandler
Sjanger: Drama
Varighet: 137 min

Kan en deprimerende film være morsom? Kan en utrolig trist tragedie også få deg til å le så mye at du feller en tåre? Noen filmer reflekterer realiteten, hvor det finnes mange måter å uttrykke sorg og sinne, og vi vet ikke bestandig hvilken metode vi skal bruke. Manchester by the Sea er den beste av denne typen filmer.

Lee (Casey Affleck) må tilbake til hjembyen Manchester, på kysten av Massachusetts når broren Joe (Kyle Chandler) dør. I Manchester finner han ut at han skal være verge til Joes tenåringssønn Patrick (Lucas Hedges).

Casey Affleck gir sin absolutt beste prestasjon som Lee, en mann som gjør sitt for å unngå lykke, og som hater alt som omhandler livet. Han får ikke en typisk prangende «Oscar-scene», men i stedet spiller han en mann som har gitt opp alt. Vi ser at han på ingen måte vil gå tilbake til Manchester, og gjennom filmen finner vi ut hva skjedde med han og eks-kona Randi (Michelle Williams), som presenteres i en knusende trist scene.

Uansett hvor deprimerende og mørk filmen er, så er den også overraskende morsom. Regissør og manusforfatteren Kenneth Lonergan forstår at livet kan svinge fra tragedie til farse, fra trist til morsomt i et øyeblikk. Dette blir mest synlig i kontrasten mellom Lee og hans nevø Patrick. Lucas Hedges spiller Patrick, en ungdommelig og livlig tenåring. Han lever i fornektelse etter sin fars død, mens Lee har levd med sorgen i årevis. Dette fører til en veldig bisarr og morsom historie om å takle døden. De forstår ikke hverandre, men de gjør sitt beste for å hjelpe hverandre i denne situasjonen.

Manchester by the Sea er en hjerteskjærende film om sorg, om en mann som kommer ikke videre i livet, men den er også overraskende rensende. Et utsøkt drama som burde ses av alle som noen gang har sørget over noen, og de som har følt at de har gjort noe så galt at det ikke kan tilgis. En film for de som vet at livet ikke kun glede eller sorg, men en tragikomisk blanding av de begge. 

Terningkast: 5/6

Anmeldelse av Rafael Motamayor.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.