Arelis og Ingvild deltar i årets mentorprogram: – Det er et veldig viktig opplegg

0
Førsteårsstudent Arelis Heredia Gomez og studentmentor Ingvild Gundersen. Foto: Fredrik Sirevåg.

Fjorårets premiere på mentorordningen for studenter ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet på UiS ble ikke som planlagt. Nå er studentmentor Ingvild Gundersen og førsteårsstudent Arelis Heredia Gomez klare for årets utgave.

– Det er spennende. Jeg ser fram til å få nye venner og bli kjent med de nye studentene. Det er bra å ha noen å snakke med, sier bachelorstudent i kjemi og miljø Arelis Heredia Gomez.

En av årets studentmentorer Ingvild Gundersen. Hun holder på med en master i biologisk kjemi ved Universitetet i Stavanger.

– Jeg har lyst til å hjelpe dem som trenger en venn, vil møte venner. Det er jo det studentmentoropplegget handler om: Bare å være en venn og være der for noen. I tillegg er det en anledning til å finne på sosiale ting. Det har jo ikke vært så mye av det siste året. I tillegg kan jeg kanskje dele mine tips og triks til studiehverdagen, sier 23-åringen.

Studentmentorene er godt i gang med å planlegge aktiviteter for studieåret. Gundersen forteller det første som står på listen er pizzakveld. Gomez kan nesten ikke vente.

– Jeg er med på alt. Jeg ser fram til aktivitetene som for eksempel pizzakveld og volleyballturnering. Jeg er litt for glad i sport. sier Gomez.

Gundersen selv tror også det hadde vært et fantastisk tilbud å ha når hun tenker tilbake på den gangen hun var ny student.

– Jeg tror dette kan være et bra tilbud til nye studenter. Det er et veldig viktig opplegg, sier Gundersen.

Bedre utgave i år

Tilbudet ble innført på etter at Studentens trivsel- og helseundersøkelse viste at at mange UiS-studenter føler seg ensomme.

Denne undersøkelsen gjorde at Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiS tok grep. De innførte mentorordningen i fjor, men den kunne ikke gjennomføres helt som planlagt på grunn av pandemien.

–  Det ble allerede innført i fjor, men den pågående pandemien gjorde ting vanskelig, forteller studiekoordinator ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Stine Thu Johannessen.

Stine Thu Johannessen er studiekoordinator ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Hun tror årets mentorordning vil bli et bedre tilbud.

– Jeg tenker at årets utgave er mye bedre enn fjorårets. Jeg tror studentene er mye mer motiverte til å arrangere sosiale samlinger nå med tanke på det vi har vært i gjennom det siste året, sier Johannessen.

Det er 30 studentmentorer ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet på campus Ullandhaug. Ordningen finnes på en rekke universiteter og er et lavterskeltilbud for førsteårsstudenter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.