Arbeiderpartiet på nytt spor

0

Den siste måneden har det vært mye støy rundt arbeiderpartiet og Trond Giske. Det er satt strengere retningslinjer innad i partiet, ifølge Julia Wong.

JULIA WONG

På mandag meldte VG at Giske var ferdig i arbeiderpartiets sentralstyre. Det vil si at Giske ikke lenger er involvert i partiet. Julia Wong uttrykker at det er positivt at en leder med slike varsler ikke lenger får lov til å styre. Saken har hatt en negativ effekt på partiet over hele landet.

– Vi blitt påvirket av dette også i Rogaland, forteller Julia Wong. Hun kjenner ikke til noen lignende trakasseringssaker her i Rogaland.

Hun er nå klar for å drive politikk igjen. I likhet med AUF-leder i Rogaland, Martin Dirdal Bjørnson mener hun at det også har kommet mye godt ut av denne perioden.

Positivt for partiet

– Dette er en kultur vi ikke kan ha i partiet. Etter varslene har vi skjerpet inn retningslinjene, og kan drive politikk bedre som et likestillingsparti, forteller Rogalands AUF-leder.

Julia Wong har uttalt dette i andre ord. De er ikke de eneste som bærer på denne holdningen. På nyåret gikk meningsmålingene kraftig ned for Arbeiderpartiets del, noe som viser oss hva den norske befolkningen mener om en slik intern kultur.

– Dette har vi nå gjort noe med, og det er vi fornøyd med.

Det ser ikke ut som det blir noen umiddelbar retur for Giske, i hvertfall hvis vi skal tro Bjørnson. Han tviler nemlig sterkt på at han kommer tilbake til partiet på noe som helst tidspunkt.

 

TAR VARSLENE PÅ ALVOR: AUF-leder i Rogaland Martin Dirdal Bjørnson mener det er viktig at Arbeiderpartiet lærer av feilene sine

Fremtidige medlemmer

Flere av de varslende har vært relativt unge, men Bjørnson håper at det ikke hindrer engasjerte ungdommer i å verve seg:

– AUF skal være en trygg plass å være og jeg håper at folk ser at vi virkelig har gjort en innsats for å bedre situasjonen både før varslene, men også nå etterpå.

Som et resultat av MeToo-kampanjen har det blitt lavere terskel for å melde fra om ubehagelige situasjoner. Bjørnson håper og tror at dette vil vedvare ettersom at det har fått store konsekvenser for flere politikere.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.