Aleksander Egeli er ny leder av Velferdstinget i Stavanger

0

Aleksander Egeli er valgt som ny leder for Velferdstinget, og håper på å gjøre tinget mer synlige enn tidligere.
Onsdag 24.februar ble Egeli valgt som ny leder i Velferdstinget i Stavanger.

Vanligvis sitter velferdslederen ett år av gangen, men denne gangen ble det en endring i planene. Egeli tok utfordringen på strak arm og stepper opp. SmiS har tatt en prat med Egeli, og spurt han noen kjappe spørsmål.

Tekst og foto: Pernille Sivesind Thomsen

DSC_0139
Alder: 20.
Studie: Førsteåret statsvitenskap.
Hjemsted: Sokndal.
Bosted: Grannes, Sola.
Engasjement: Listeleder for Moderat, studentparlamentet og velferdstinget.

Hvilke oppgaver har Velferdstinget?
– Hovedsaken vår er å dele ut midler til linjeforeninger og studentorganisasjonene, men vi velger også inn representanter til SiS-styret og kjemper for studentsaker. Det er et ganske fritt mandat for studentene.

Hvorfor ville du være velferdsleder?
– Jeg syns at Velferdstinget ikke har vært så synlig som det burde vært, og så tenkte jeg at det tror jeg at jeg klarer å gjennomføre. Jeg ønsker at vi skal bli mer aktive i samfunnsdebatten i Stavanger, uttale oss i saken og bistå i politikken. Det har jeg erfaring med fra før av, så det passet meg bra.

Hvilke forventninger har du til stillingen?
– Jeg håper jeg kan få til mye, og at vi får gjennomslag for nye studentsaker. Vi bryr oss om det som er dagsaktuelt i studentmiljøet og ønsker å være en stek stemme for studentboliger. Vi vil gjøre Stavanger om til en studentby.

Hvilke utfordringer tror du at du vil møte som leder for Velferdstinget?
– Veldig få vet hva Velferdstinget er, og det må vi få fremhevet. Vi må vise hva vi gjør, og engasjere de som sitter i Velferdstinget, også utenom den årlige tildeling.

Hva blir din første oppgave som velferdsleder?
– Jeg går rett inn i tildelingen av midler. Det blir mye arbeid, men det blir også spennende og interessant å se på søknadene. Etter dette er det ett par ting jeg vil lufte, men jeg vil ikke si konkret hva det er. Jeg kan si at det handler om en samferdselssak og ett par saker fra SiS.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.