Å flytte en rullestein

0

Har du i det siste vandret forbi Elise Ottesen-Jensens hus (SV Fakultetets hus) og undret over om disse to store kampesteinene alltid har vært der? De har forså vidt vært i regionene utallig mange år, men tok nylig turen til UiS for å flytte punktum.

Tekst og foto: Christer Ulseth.

Universitet i Stavanger, Rogaland Kunstsenter og KORO (Kunst i Offentlig rom) åpnet offisielt kunstverket «Å flytte ett punktum» av Siv Bugge Vatne. I anledning åpningen ble det holdt en velkomsttale av KOROs prosjektansvarlige Stine Arnet Høyem og kunstverket ble offisielt åpnet av KOROs direktør Svein Bjørkås. Det ble også holdt en kunstnersamtale mellom kunstner Siv Bugge Vatne og Maria Kjær Themsen samt ett seminar.

«Elise Ottesen-Jensen kjempet for likestilling og opplysning og kunstneren har sett på dette kunstverket som en allegori til det, da Ottesen-Jensen var en person som flyttet punktum»

Kunst fra Jæren
Siv Bugge Vatne har hentet to store rullesteiner fra Jæren og plassert dem på to benker. Steinene skal kunne ses på som ett punktum i en setning. Kunstverket skal forhåpentligvis inspirere deg til å tenke på hva som må til for å sette ett punktum.

Dette er satt opp mot Elise Ottesen-Jensens arbeid som har gitt navnet til SV-Bygget. Elise Ottesen-Jensen kjempet for likestilling og opplysning og kunstneren har sett på dette kunstverket som en allegori til det, da Ottesen-Jensen var en person som flyttet punktum. Hun var en foregangskvinne innen kvinnekampen og feminismen, særlig i Sverige selv om hun var født i det som i dag er Sandnes.

Reflekter rundt kunsten
Hvis du noen gang vandrer forbi SV-bygget på Ullandhaug så vil jeg anbefale deg å stoppe ett lite øyeblikk. Se på verket. Reflekter over det å flytte ett punktum. Tenk over hva du faktisk kan gjøre under studietiden. Tenk hva du kan gjøre med studiet. Du kan flytte punktumet for deg selv som menneske, for de rundt deg.

Du kan flytte punktumet i din egen historie.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.