Å bli slått opp med på Valentinsdagen – det er en historie det også…

0
DUMPET PÅ KJÆRLIGHETSDAGEN: Oda Karine Frøyen Vold ble dumpet av kjæresten sin på Valentinsdagen. FOTO: Privat

For ikke mer enn tre uker siden skrev jeg om det å bli forelsket, og hvor fint det var. Jeg skrev om det å være to. Den teksten blir ikke delt, for nå vil jeg heller dele hvordan det er å bli dumpa på selveste valentinsdagen.

Før i dag fantes det en mal i hodet mitt om hvordan man håndterer et kjærlighetsbrudd. Den var i mitt hode universal. Den involverer fortvilelse, sinne og nag. Både fra den det gjelder og denne personen sine støttespillere. La meg forklare hvordan jeg, før i dag, forventet at bruddprosessen skulle foregå.

  1. Bruddet skjer.

Du er sønderknust. Hvordan kan hen gjøre dette mot deg? Var alt en løgn? Alle kyssene, alle klemmene og alt som ble delt? Du griner, blir sint, trøstespiser, eller spiser ingenting. Hvem er du, egentlig?

2. Du forteller det til vennene dine.

De klikker. Dette hadde hen ingen rett til. Hvem tror hen at hen er? De forteller deg at du er den beste i hele verden og ingen er gode nok til å fortjene deg, i hvert fall ikke hen. Dette finner du trøst i.

3. Du gjemmer bort følelsene og tar de frem når du tilfeldigvis møter på dem.

Du er på byen, har drukket et par øl og ser hen med vennene sine på samme fest/utested. Du og vennene dine, som er fullt klar over historien mellom dere to, hater på hen. Nå skal du vise hva hen går glipp av. Som om hen bryr seg.

Før i dag så jeg på brudd som noe drastisk og kaldt.

I dag opplevde jeg respekt og ærlighet. Jeg følte at han brydde seg, og at han så meg. Ikke misforstå, jeg ble fullstendig knust, men dette var annerledes. Jeg forsto hvor det kom fra. En som er klar til å etablere seg, og vet hvor han vil være de neste 10 årene. En som er på et helt annet sted enn en førsteårsstudent som ikke vet hvor hun er om fem, tre eller engang ett år.

En gang for lenge siden fortalte moren min dette om å date menn:

– De er kanskje ikke for gamle for deg, men du kan være for ung for dem.

Alder er kanskje bare et tall, men hvor man er i livet er fundamentalt for at et forhold skal fungere. Jeg er glad jeg møtte deg, jeg er ikke sur eller sint, og jeg kommer ikke til å bære nag. Men jeg er lei meg, og jeg kommer nok til å gråte noen gode tårer etter dagen i dag.

Dette var ikke Valentinsdagen jeg så for meg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.