7 irriterende ting du må gjennom som fotballspiller

0

Gnagsår, bli skutt i ansiktet og klysete motspillere. Du har garantert opplevd det hvis du har spilt fotball. Dette er utrolig nok ikke det verste. Her er en liste over de mest irriterende tingene du må gjennomgå som fotballspiller.

Tekst: Tom Gøran Haukalid

1. Å bli stemplet
Du klarer akkurat å spille ballen før en motspiller er altfor sent ute, og du kjenner bare knottene borer seg inn i huden. Min påstand er at det er like vondt som å klemme fingeren i døra.

2. Feilaktige dommeravgjørelser
Du setter inn en perfekt timet sklitakling, og tar ikke noe annet enn ballen. Dommeren har fått for seg at han skal dømme feil i dag, og kommer i full sprint mot deg med dommervommen dinglende etter. Du slenger selvfølgelig litt med leppa og blir belønnet med gult kort.

3. Bli tatt tunnel på
Dette er kanskje det mest ydmykende du kan oppleve, og i tillegg har du ti med- og motspillere som ler av deg.

4. Å stå i mur
Dette er akkurat like kjipt som det høres ut som. Det er kaldt ute, du spiller i shorts, og motspilleren innbiller seg at han er Ronaldo. Det betyr at han velger å klemme til med strak vrist, og det betyr også at han enten fyrer ballen himmelhøyt over, eller treffer akkurat deg. Det er ikke noe midt i mellom, og som oftest er sistnevnte tilfellet. Den går i hvert fall ikke i mål.

5. Knytte skoene med kalde hender i regn
Høres kanskje ikke så gale ut, men dette er veldig frustrerende. Du fryser, vil egentlig bare hjem og så ser du at lissene går opp. Du fikler med knutene, og etter mye om og men får du det til. Problemet er at fem minutter senere har knuten løsnet igjen.

6. Å bomme straffe
Laget stoler på at du skal sette straffen. Det er i hvert fall det du lurer deg selv til å tro. Egentlig er det minst fem andre som mener at de kan sette en straffe bedre enn deg. Likevel tar du fart, prøver å sette den rolig i hjørnet, men den går langt utfor. Du får et kjølig klapp på skulderen, og «bra forsøk», men du vet at alle er irritert på deg.

7. «Jeg fatter ikke hva som er så gøy med fotball, det er jo bare 11 stykk som jager en ball»
Jeg har store problemer med å forstå hvordan noen klarer å lire fra seg noe så dumt. For det første er det ikke en gang korrekt. Det handler ikke om å jage ballen, det handler om å skåre mål. Men dette er ikke det verste. Det som provoserer mest er at det samme kan sies om hvilken som helst sport. I volleyball handler det bare om å slå ballen over nettet og i bakken. I basketball skal du bare kaste ballen i en kurv. Det er faktisk ikke så enkelt.

Det er mye frustrasjon ute og går som fotballspiller, og enkelte ting er verre enn andre. Likevel er det viktig å påpeke (noe subjektivt) at det må være ti ganger verre å aldri få oppleve engasjementet rundt fotballen. Minst.

Les også om hvordan du blir en middelmådig fotballspiller.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.