6 små tips for deg som trenger all hjelp du kan få til å takle voksenlivet 

0

Er du en av dem som i august flyttet ut for å studere, og føler at alt er litt kaotisk? Eller har du, som meg, flyttet ut for en god stund siden og føler likevel at alt er litt kaotisk? Du har sikkert allerede fått mange råd av typen: «les pensum jevnt over hele året», «ikke bruk opp hele studiestøtten i fadderuken» og «sjokolade er ikke middag».  

Disse rådene er sikkert velmente og gode, men la oss være ærlige: disse tingene vet vi jo allerede, vi velger bare å ignorer dem.  

Det jeg virkelig kunne hatt bruk for når jeg flyttet ut for første gang, og også til dags dato, er små råd som er gjennomførbare. Tips om saker som man ikke engang tenker over før man plutselig står i en veldig merkelig og muligens pinlig situasjon. Så for å forhåpentligvis hjelpe noen, her er 6 konkrete tips som kan gjøre hverdagen som ansvarlig voksen litt enklere:  

 

  1. Ta inn posten. Dette sier seg kanskje selv, men dersom du er som meg er det en stor sjanse for at du tenker at siden ingen sender deg frierbrev uansett, så kan du like så godt la reklamen ligge i postkassen til postmannen tar hintet og slutter å legge reklame i den. Likevel vil jeg som sagt råde deg til å ta inn posten. Det blir fort pinlig når du kommer på kiwi og spør om et tilbud som ikke lenger gjelder, fordi du ikke leste tilbudsbrosjyren før 3 uker etter at den kom ut.  
  2. Ikke meld deg på 50 ulike «free trials». Er du er en person som mer eller mindre ignorerer alt du får av mailer, er det å melde seg på «free trials» for ulike streamingtjenester en veldig dårlig ide. Plutselig har du masse penger som forsvinner fra bankkontoen. Dette, kombinert med veldig dårlige tekniske evner til å finne frem i nettbanken, blir fort en veldig dårlig og dyr kombinasjon.
  3. Kjøp noe som tar livet av insekter. Fordi det er sykt kjipt å måtte sove på sofaen til edderkoppen under senga dør.
  4. Ikke spis i sengen. Selv om det kanskje virker som en god ide når du knapt klarer å bevege deg dagen derpå, så er det ikke verdt smulene. Protips: skal du først spise i sengen, velg iskrem, det smuler ikke.
  5. Søk opp måter å komme seg hjem på før du går ut på byen. Fordi det fort blir vanskelig å manøvre seg i Kolumbus-appen klokken 2 om natten, og du har ikke lyst til å måtte sitte på bussen i over to timer for å komme deg til Sandnes.

  6. Vær snill mot bussjåføren. Du kommer til å takke meg den dagen han kjenner deg igjen og stopper bussen for deg selv om du er opptatt på telefonen og ikke vinker bussen inn til holdeplassen. 

 

Et siste råd: ta det med ro, det meste ordner seg! Det viktigste er at du finner en hverdag som fungerer for deg, og etter hvert vil du lære deg dine egne tips som gjør voksenlivet litt lettere.  

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.