6 enkle grep for å overleve på studentbudsjett

0

Fadderuken er over og beløpet på kontoen har minsket betydelig. Dersom du er en av dem som er vant med å bruke penger når du vil, kan det være vanskelig å plutselig bare leve på stipendet. Med noen enkle grep kan det derimot la seg gjøre.

1. Lag et (realistisk) budsjett:

Det er viktig å få en oversikt over hvilke utgifter du har hver måned. Hva som er nødvendige utgifter, og hva man kan spare inn på. I tillegg er det essensielt å lage et budsjett som er mulig å holde. Sett av penger til ting som er gøy, for du vet du kommer til å bruke penger på det uansett. Det er også viktig å sette av penger til uforutsette utgifter. Det er mye lettere å overleve på stipendet hvis du har planlagt hvor mye du kan bruke.

2. Planlegg ukeshandelen:

Lag en plan for alle måltidene hele uken, og gjør hele ukeshandelen på én gang. På denne måten er det lettere å unngå fristelser i butikken, og du kan spare en hel del. Penger spart er penger tjent.

 

3. Lag middager sammen:

Spar penger på mat ved å lage middag sammen med kjæresten, venner, kollektivet, etc. Ikke bare blir det billigere, men det er jo ganske hyggelig også.

 

4. Lån bøker:

Du kan spare mye ved å låne bøker på biblioteket, enten det er pensumbøker eller skjønnlitteratur.

 

5. Utnytt rabatter:

Det finnes flere apper med oversikt over rabatter hos forskjellige kjeder. Applikasjonene til Narvesen, 7-eleven og Mattilbud har gode tilbud generelt, og også egne for studenter. I tillegg har flere utesteder studenttilbud i ukedagene, og noen i helgene.

6. Selg alt mulig:

Det blir bare lettere og lettere å selge ting du ikke har behov for. Med apper som Finn, Tise, Shpock og Letgo kan du kvitte deg med den minste ting, og tjene litt på det. Her kan du også gjøre et røverkjøp som er helt innenfor budsjettets grenser.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.