Filmanmeldelse: “READY PLAYER ONE”

0

Filmanmeldelse: «READY PLAYER ONE»

Tekst: Vetle Fintland

Charlie og sjokoladefabrikken for gamere! Dette er den enkleste måten å beskrive filmen. Denne filmen har mye å by på for deg som er vokst opp med dataspill og liker litt retro game action!

Filmens handling er satt til nær fremtid. I denne fremtiden er verden svært så grå og trist. Folket bruker derfor store deler av tiden sin til å spille, og rett og slett leve i en virtuell spillverden som heter «Oasis».

Eieren av Oasis ligger ved dødsleiet, og som et siste spill legger han ut tre skjulte nøkler i spillverdenen med små ledetråder for å finne fram til dem. Den som samler alle tre nøklene arver Oasis spillverdenen. Herfra blir det et race mellom spillerne i Oasis, og det onde selskapet IOI som vil kunne bruke rettighetene til å tjene penger på mer reklame i spillet.

Det er mye action og spenning i denne filmen, med flere morsomme møter med spillkarakterer vi kjenner fra spillverden. Filmen sparer heller ikke på dataanimasjonene, og er veldig visuelt bra film.

Filmen er så å si en hyllest til dataspill, og popkulturen som er bygget opp rundt den. Og særlig da gjerne 80-talls popkulturen, når dataspill var i sin barndom. Filmen setter gjerne spørsmål ved om folk flest vil leve sine kjedelige virkelige liv, når de heller kan leve som en superhelt i en virtuell fantasiverden.

Karakterene i filmen er varierte, men er også karakterer vi kjenner igjen fra flere fortellinger. Særlig da den klassiske protagonisten som kommer fra dårlige kår, en slikk og ingenting, til å bli den store helten. Karakterene spiller alle to roller, den ene hvor de er en spillfigur i Oasis, en såkalt «Avatar», og den andre er personen de er i virkeligheten. Alle karakterene kommer med sine egne små twister i løpet av filmen. Dette bygger også fint på at du aldri kan være sikker på hvem som er på den andre siden av skjermen i et dataspill.

Filmen spiller også godt på humor opp mot dataspill, og er du en gamer, er det flere scener hvor du vil trekke på smilebåndet. Når det er sagt er dette en morsom film for deg som gjerne ikke spiller noe særlig dataspill også. Historier i filmen står fint på sine egne bein, men du vil nok som sagt få mer ut av filmen om du forstår referansene.

Filmen er regissert av Steven Spielberg, og denne filmen føyer seg fint inn i rekkene av hans gode Sci-fi filmer. Dette er en film som er verdt å få med seg!

Terningkast 5

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.