262 venter på studentbolig

0
FLERE STUDENTBOLIGER: Høsten 2022 kommer det flere studentboliger til Universitetet i Stavanger. Foto: Arkiv.

Utdanningsministeren tok forrige uke det første spadestikk for de nye studentboligene på Gosen. Det hjelper imidlertid ikke de 262 søkerne som enda venter på studentbolig til høstsemesteret.

Alle SiS Boligs 1403 boliger er nå leid ut. Fremdeles står flere søkere på venteliste for å få et sted å bo til studiestart. Dermed kommer de 160 nye boligene på Gosen godt med når de etter planen står klare til innflytting i august 2020. 

– Det er aldri nok boliger til studiestart, konstaterer Trine Lilland Forgaard, leder i boligadministrasjonen ved SiS.

Første søknadsfrist for leie av studentbolig var 15. april. Da kom det inn 850 søknader til samskipnaden i Stavanger. Når boligene er fylt opp i juli, slettes søknadslisten og søkere må registrere seg på nytt. Da står de på venteliste.

Åpner seg til høsten

Etter slettingen 25. juli, kom det inn 260 søknader. Av disse har 30 fått tilgang på boliger som har blitt ledige etter førstegangsinntaket.

– Det kan være flere grunner til at de blir ledige. Mange velger for eksempel å studere andre steder, forteller Forgaard.

Hun sier at det utover høsten også vil åpne seg flere muligheter for søkere, ettersom noen flytter igjen etter kort tid. Det gir rom til de fleste som ønsker seg bolig, med noen unntak.

– Kommer det en familie, så er det nok ikke plass til dem dessverre, sier boliglederen.

Av SiS sine 1403 boliger er 112 tiltenkt familier, og 215 innredet for par.

Flere forlenget avtalen

Antall søkere på venteliste er tilnærmet likt, sammenlignet med søkertallene på samme tid i fjor. Forgaard forteller at tallene har vært stabile de siste årene.

– Det eneste som annerledes i år er at det er flere som har forlenget leieavtalen sin.

Leieavtaler gjennom SiS er i utgangspunktet ettårig, men kan forlenges om du søker om det innen februar. Forgaard har ett tips til de som enda venter og håper på bolig før studiet begynner.

– Lei privat, her er det fullt og det skjer nok lite før semesterstart, sier hun.

Hun forteller at SiS følger med på det private markedet, og at det ser greit ut for leietakere.

– Det er klart det er priser og beliggenhet som gjør at folk ønsker å leie hos oss, men valgfriheten er større nå enn før.

  1. august slettes listene på nytt, og ny søknadsfrist er 1. september.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.