Her er den nye StOr-sjefen

0
Sara Beitz ble valgt inn som ny leder for Studentorganisasjonen SrOr den 12. mai. Foto: Uis/pressefoto

Sara Beitz ble valgt inn som leder for Student Organisasjonen StOr forrige uke. Hun trer dermed opp fra sin nåværende stilling som nestleder for læringsmiljø.

Av Joakim Viland

«Det føles bra! Jeg er litt spent og litt nervøs, men det føles bra. Jeg har og trua på meg sjæl, så dette blir gøy!» sier den nyvalgte lederen for StOr, Sara Beitz.

Sara Beitz har jobbet som nestleder for læringsmiljø det siste året. Det har ifølge henne selv gitt mersmak, og nå er hun beredt på å takle utfordringer på vegne av studentene ved UiS i året som kommer.

Legger inn støtet

En drivende faktor for å søke på vervet som leder er at Beitz, i sin tidligere stilling som nestleder for læringsmiljø, har startet en rekke prosjekter hun ikke er klar for å gi fra seg enda.

– Jeg leder blant annet en arbeidsgruppe som prøver å gjøre tilgangen til fasiliteter på campus enklere. Da tenker jeg for eksempel på å sette opp et system for å få tilgang til svømmehall og å kunne booke ting som fotballbanen eller kinorommet på campus, sier Beitz.

I den nye stillingen har hun som hovedmål å bygge opp studentlivet til hva det var før koronapandemien. Hun har vært nestleder for læringsmiljø siden samfunns-gjenåpningen, og kan fortelle at det stadig blir opprettet nye linjeforeninger og andre studentorganisasjoner i kjølvannet av den.

– Jeg ser at studentlivet allerede er på vei tilbake, så nå tenker jeg at det er på tide «å legge inn støtet for å få miljøet på campus slik det en gang var igjen», sier hun.

StOr holder til på Studentenes Hus utenfor Arne Rettedals hus, rett over Tappetårnet. FOTO: Statsbygg/Kunst i offentlige rom

Senker terskelen

På spørsmål om hva Beitz kan gjøre for studentmiljøet på UiS svarer hun at det viktigste nå er å senke terskelen til studenter for å engasjere seg. Hun har lært mye av arrangementer holdt i fjor høst og vinter, og vil nå bygge videre på den erfaringen.

– Vi prøver å vise hvor kult det er å være engasjert! Det gjør vi blant annet ved å skape flere kule sosiale møteplasser på campus.

– Da snakker jeg om arrangementer med faglig innhold, alkoholfrie sosiale samlinger, og fester så klart, sier hun med et smil i stemmen.

Til nåværende studenter har Beitz følgende beskjed:

– Jeg håper dere ikke har gitt opp å komme til campus – også at dere blir med og tar del i, og blir med på, det som skjer.

Til nye studenter kommer hun med følgende råd:

– Ikke vær redd for å ta del i studentmiljøet, og ikke legg for mye press på å få bygd nettverk i fadder uka. Jobb med det hele året! Ta del i det som skjer, bli med – enten med venner eller alene, sier Beitz.

Som en mentor

Avtroppende leder for StOr, Eira Aas Eide, kom med denne uttalelsen til SmiS i forbindelse med rolleskiftet:

«Det er litt rart å være ferdig som studenttillitsvalgt på fulltid i StOr etter to givende, utfordrende og lærerike år.

Det blir utrolig spennende å følge med det nye arbeidsutvalget fra sidelinjen som student igjen, men jeg har full tiltro til at den nye trioen kommer til å gjøre en god jobb.

Ledervervet er i veldig gode hender og jeg tror Sara med sitt øye for detaljer, endringsvilje og pågangsmot er den beste til å jobbe for studentene videre i studieåret som kommer!»

Eira Aas Eide har sittet som leder for StOr i året som gikk. Hun har jobbet hardt for at studentenes stemme skal bli hørt, og vært engasjert sosialt, faglig og politisk under sin tid i vervet. FOTO: Uis/presse

Beitz sier selv at hun er i gode hender i overlappen, og at hun har et godt forhold til avgående StOr leder Eira Aas Eide.

– Hun er nesten litt som en mentor for meg, så jeg tror dette skal gå veldig bra, sier Beitz på telefon til SmiS.

Den 12. mai. Ble det holdt valgmøte på Hotel Maritim. Selv om det opprinnelig var flere kandidater til stillingen, hadde resten av konkurransen trukket seg før valgdagen. Dermed gjorde Beitz reint bord.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here