Gjennom egen app vil SiS vil bli mer synlige

2
Danny Moncrieff Strand.

Studentsamskipnaden i Stavanger satser på å samle studentene i Stavanger og Sandnes. Nå ønsker de et bedre samarbeid mellom universitetene.

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) har som oppdrag å legge til rette for at studentene skal ha det best mulig i studietiden. De er ikke en del av Universitetet i Stavanger, men en uavhengig bedrift.

– I den tiden vi er i nå ønsker vi å skape et bedre samhold hos studentene. 

Med den pengestøtten vi har fått, er det endelig mulig, forteller Danny Moncrieff Strand, BI-student og prosjektkoordinator for SiS ved BI.

Strand er ansvarlig for å arrangere og fortelle BI-studenter om de ulike arrangementene som SiS har å tilby. Han studerer selv markedsføring og har tidligere vært fadderansvarlig. For ham er det viktig å få frem at SiS’ arrangement skal skape et bedre samhold mellom studentene i Stavanger på tvers av studiestedene.

Ikke alltid like lett

Det er mye engasjement hos studentene som går på BI, men det har ikke alltid vært like lett å få dem med på arrangement. For selv om SiS er veldig kjent hos UiS studenter, er det ganske ukjent for BI-studentene. 

– På BI er det ikke reklamert for SiS. Vi har ikke de skjermene som man finner på de andre campusene, og tilbudene er ikke like tilgjengelige som på UiS. forteller Strand

SiS ønsker å bli mer synlig, men de har måttet endre kanaler.

– Før hadde vi reklame på skjermene, men så byttet BI bygg og satte ned retningslinjer for reklame. Nå prøver vi å nå ut til studentene ved de ulike universitetene gjennom Min SiS-appen og sosiale medier, forteller Arve Kristiansen, avdelingsdirektør for SiS Helse og SiS kommunikasjon.

Selv om ikke er reklame ved BI, kan Strand fortelle at det er bra oppmøte på flere av arrangementene som SiS har. 

– På de arrangementene vi har hatt hittil har det vært mange påmeldte. Surfingen på Borestranda hadde 300 påmeldte og standupen på Folken ble stappfullt av studenter, sier Strand

Akkurat nå jobber de også for å arrangere tappe-fredager på Tappetårnet og forventer at dette også vil være populært hos studentene.

– Vi gjør ganske mye

Selv om det ofte blir fullbooket. er det ikke alle studentene i området som vet om arrangementene til SiS. De har lagd en kalender i appen Min SiS hvor de ønsker å ha en oversikt over alle arrangement for studenter, både av SiS og andre. Per i dag har appen 5800 nedlastinger spredt utover de forskjellige studiestedene i Stavanger og Sandnes, men de ønsker å nå flere.

Arve Kristiansen.

– For oss er det viktig at alle studentene ved de forskjellige universitetene vet at de er en del av SiS og kan ta del i våre tilbud, forteller Kristiansen

Min SiS-appen er SiS sin hovedplattform for kommunikasjon for deres tilbud og eventer. De har også egne koordinatorer på alle studiestedene de er tilknytta. 

– Vi har veldig mange måter å nå ut til studentene. Vi bruker betalt reklame på sosiale medier, og så har vi koordinatorer på de forskjellige studiested, men vi ser også rom for forbedring.

Kristiansen forteller at de fremover ønsker å se nærmere på løsninger som kan gjøre at flere bruker appen. De vurderer også å finne måter for å minne på studenter som har lastet ned, men ikke bruker appen, at de har den installert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here