Fingermysteriet er løst

4
Fingernemme: Georg Jårvik, eieren av kjempefingeren, og sønnen. Foto: Jonas Hagmansen

Du har sannsynligvis sett den mellom busstoppene «UiS øst» og «Kjølv Egelands hus». I fem år har den gigantiske fingeren skapt både undring og forundring. Her kommer forklaringen.

– Jeg har tenkt at det er veldig rart, sier Anita Lundekvam.

Undring: Anita Lundekvam synes det er rart med fingeren, men tenker også at den har sklidd fint inn i omgivelsene. Foto: Aleksander Oftedal

 

Hun er ikke alene. Flere studenter har reagert på gigantfingeren.

 

– I fjor så beit jeg meg veldig merke i den, men innså etter hvert at jeg ikke kom til å finne ut av det, sier Christer Dysjaland.

 

 

Attraksjon

Eieren av fingeren og småbruket på Ullandhaug, Georg Jårvik kan servere løsningen på fingermysteriet. 

Jeg kjenner han som kjøpte hodet og hånda til Gulliver fra kongeparken i Ålgård. Så var jeg dum nok til å kjøpe fingeren, sier han.

Gulliver var nemlig en kjent attraksjon i Kongeparken i 26 år før den ble solgt i 2012. Kjøperen var den eksentriske kunstneren Arvid Mæland. Han skulle bruke hodet av den 75 meter lange figuren som konsertarena. Prosjektet ble det aldri noe av etter avslag fra kommunen. 

Hvilken finger er det?

Det er en tommel, sier Jårvik.

Fingeren er laget av glassfiber og har svenske aviser fra 80-tallet på innsiden. Foto: Aleksander Oftedal

På grunn av plassmangel solgte Arvid Mæland fingeren til Georg Jårvik. De andre fingrene er spredt rundt i Rogaland og andre plasser. Jårvik kan bekrefte at fingeren beveger seg etter vinden. Han legger til at det ikke er meningen at den skal ligge slik den gjør. 

Jeg skal grave et hull og sette den nedi, så den står oppreist, sier han.

Det skal være en tommel opp?

Tommel opp eller «fuck you». Alt etter hvordan du ser det, sier Jårvik humoristisk.

4 KOMMENTARER

  1. בחלק מן המקרים, מתרחשת השפיכה המוקדמת רק במסגרת המגע המיני הראשון של אותו הגבר, אך לעתים קרובות – מדובר בבעיה שנוטה להשנות פעמים נוספות וליצור אצל הסובלים ממנה ובני זוגם מבוכה רבה, וכן תחושות קשות של תסכול, בושה ואי נוחות בחדר המיטות – אשר עלולים בסופו של דבר גם להביא לאין אונות אמיתית וקושי להגיע לזקפה בעקבות הלחץ שהסיטואציה של השפיכה המוקדמת מייצרת. נערות ליווי בקיסריה

  2. Hehehe, kanskje hvis du gjødsler den og vanner den noen år at det vokser frem en ny statue

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here