Oppskrift: Høstens kanelknuter

0

Gradene på målestokken synker, eksamen nærmer seg og mørket kommer tidligere om kvelden. Trikset for å gjøre høsten og mørketiden litt enklere er å huske å ta pauser og å kose seg litt ekstra. Et par kanelknuter i matpakken er perfekt hverdagskos for en student med mye å gjøre!

Tid: Over en time

Vanskelighetsgrad: Enkel

 

1 porsjon vil gi 25 små eller 10-12 store kanelknuter.

Du trenger:

  • 1 kg hvetemel
  • 150 g romtemperert smør
  • 6 dl melk
  • 2 dl sukker
  • 1 pakke fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær
  • 1 egg
  • 1/2 teskje salt
  • 1 ts malt kardemomme

Fyll:

  • 100 g smør (romtemperert)
  • 2 ss kanel
  • 4 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

  1. Del det romtempererte smøret i terninger og legg klart i en skål. Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme over i en bakebolle, og bland sammen slik at det tørre fordeles jevnt.

 

  1. Ha oppi 1 egg og spe deretter på med melk. Det er lettest å bruke kjøkkenmaskin, men det går fint an å elte for hånd. Elt deigen i 15 minutter. Tilsett mer mel om deigen blir for seig.

 

  1. Tilsett smøret i små mengder av gangen slik at det lettere blandes med deigen og elt i 10 minutter til. Deigen skal være smidig og myk etter elting.

 

  • TIPS! Hvis du elter for hånd er det lurt å smøre inn litt matolje på hendene, slik at deigen ikke setter seg fast på deg når du arbeider.

 

  1. Sett deigen til heving en lun plass med et rent kjøkkenhåndkle over. Etter 1 time skal deigen være hevet til dobbel størrelse.

 

  1. Begynn å lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen smør, sukker og kanel.

 

  1. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til et rektangel. Deigen skal være rundt 1 cm tykk. Smør på fyllet jevnt utover deigen og brett den på langs en gang. Skjær deretter remser 2 cm på langs.

 

  1. Tvinn hver remse og surr dem to ganger rundt fingrene dine. Fest enden på undersiden.

 

  1. Sett bollene på bakepapir på en stekeplate. Pensle lett med egg for en sprø skorpe på knutene. Stek deretter bollene midt i ovnen på 200° med over-og undervarme eller 180° varmluft i 10 – 15 minutter. Avkjøl på rist og dryss litt melis over for ekstra god smak.

 

  • TIPS! Lager du færre, litt større boller? Da lønner det seg å steke på svakere varme, litt lenger, slik at bollene blir gjennomstekt uten å bli brent på toppen.

 

Frys dem ned og ha kanelknuter i mange uker fremover!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.