Arelis og Ingvild deltar i årets mentorprogram: – Det er et veldig viktig opplegg

0
Førsteårsstudent Arelis Heredia Gomez og studentmentor Ingvild Gundersen. Foto: Fredrik Sirevåg.

Fjorårets premiere på mentorordningen for studenter ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet på UiS ble ikke som planlagt. Nå er studentmentor Ingvild Gundersen og førsteårsstudent Arelis Heredia Gomez klare for årets utgave.

– Det er spennende. Jeg ser fram til å få nye venner og bli kjent med de nye studentene. Det er bra å ha noen å snakke med, sier bachelorstudent i kjemi og miljø Arelis Heredia Gomez.

En av årets studentmentorer Ingvild Gundersen. Hun holder på med en master i biologisk kjemi ved Universitetet i Stavanger.

– Jeg har lyst til å hjelpe dem som trenger en venn, vil møte venner. Det er jo det studentmentoropplegget handler om: Bare å være en venn og være der for noen. I tillegg er det en anledning til å finne på sosiale ting. Det har jo ikke vært så mye av det siste året. I tillegg kan jeg kanskje dele mine tips og triks til studiehverdagen, sier 23-åringen.

Studentmentorene er godt i gang med å planlegge aktiviteter for studieåret. Gundersen forteller det første som står på listen er pizzakveld. Gomez kan nesten ikke vente.

– Jeg er med på alt. Jeg ser fram til aktivitetene som for eksempel pizzakveld og volleyballturnering. Jeg er litt for glad i sport. sier Gomez.

Gundersen selv tror også det hadde vært et fantastisk tilbud å ha når hun tenker tilbake på den gangen hun var ny student.

– Jeg tror dette kan være et bra tilbud til nye studenter. Det er et veldig viktig opplegg, sier Gundersen.

Bedre utgave i år

Tilbudet ble innført på etter at Studentens trivsel- og helseundersøkelse viste at at mange UiS-studenter føler seg ensomme.

Denne undersøkelsen gjorde at Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiS tok grep. De innførte mentorordningen i fjor, men den kunne ikke gjennomføres helt som planlagt på grunn av pandemien.

–  Det ble allerede innført i fjor, men den pågående pandemien gjorde ting vanskelig, forteller studiekoordinator ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Stine Thu Johannessen.

Stine Thu Johannessen er studiekoordinator ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Hun tror årets mentorordning vil bli et bedre tilbud.

– Jeg tenker at årets utgave er mye bedre enn fjorårets. Jeg tror studentene er mye mer motiverte til å arrangere sosiale samlinger nå med tanke på det vi har vært i gjennom det siste året, sier Johannessen.

Det er 30 studentmentorer ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet på campus Ullandhaug. Ordningen finnes på en rekke universiteter og er et lavterskeltilbud for førsteårsstudenter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here