Digitale studier etter påske: – Bibliotek og lesesal skal være åpne

0
Stenger: Universitetet i Stavanger stenger første uka etter påske for å hindre et stort smittetrykk. Foto: Siri Pedersen.

For mange studenter ved Universitetet i Stavanger vil studiene foregå digitalt etter påske. Det er fakultetene selv som bestemmer hvilke studenter som får digital undervisning.

Myndighetene har anbefalt en uke med digital undervisning etter påske for å redusere smittetrykket. UiS kommer til å følge dette rådet.

 Vi regner med et redusert antall studenter og ansatte på campus den første uka etter påske. Først og fremst vil det være digital undervisning fra 6. til 9. april, sier direktør for organisasjon og infrastruktur ved UiS Ole Ringdal.

Universitetet i Stavanger informerer om at det kan gjøres unntak for studenter som trenger tilgang til laboratorier, utstyr, instrumenter og øvingslokaler. Disse studentene bes holde seg oppdatert i Canvas.

Det er vanskelig å vite hvor redusert campus kommer til å være etter påske.

 Situasjonen kan endre seg fort, sier Ringdal.

Bibliotek og lesesal skal ikke stenges. Studenter kan også booke grupperom så lenge smittevernreglene føles.

Om nedstengingen blir forlenget kan foreløpig ikke Ringdal si noe om.

 Det er avhengig av smittesituasjonen.

Mye usikkert: direktør for organisasjon og infrastruktur ved UiS Ole Ringdal sier til SmiS at stengningen kan forlenges dersom smittetrykket i byen blir høyt. Foto: Asbjørn Jensen.

Førstemann til mølla

Studentene ved universitetet har blitt godt vant med en digital hverdag det siste året.

 Jeg synes digital undervisning fungerer greit. Det er en super løsning sånn som situasjonen er nå, men jeg savner den sosiale biten, sier student ved UiS Hanna Sundal Bjerkreim.

På Økonomi og administrasjon ved UiS har de en hybrid løsning hvor alle forelesninger strømmes digitalt, samtidig som maks 50 personer kan møte i forelesningssalen.

 Det er et førstemann til mølla prinsipp, men løsningen har fungert godt. En står fritt til å velge om man vil møte fysisk eller digitalt, sier Bjerkreim.

LES OGSÅ: Vårens praksis for studentene: – Uforutsigbart om fravær godkjennes

Om studenten kommer til å ta i bruk biblioteket etter påskeferien kommer an på smittesituasjonen.

 Jeg ønsker jo at det blir mulighet for å oppholdet seg mer på universitetet fremover, sier Bjerkreim.

Etter planen skal studenten hjem til Skånevik i påsken.

 Jeg håper jeg får dratt hjem, men man vet aldri hvordan situasjonen endrer seg. Jeg tar en dag om gangen.

HJEMREISE: Hanna Sundal Bjerkreim er student ved Universitetet i Stavanger og håper hun kan reise hjem til familien i påskeferien.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here