SiS får ikke en krone mer til psykisk helse: – Pinlig

0
PRIORITERINGER: Daglig leder for SiS helse, Arve Kristiansen, forstår at politikerne må prioritere, men kunne ønske SiS helse fikk mer penger av kommunen. Foto: Jonas Hagmansen .

Studentskipnaden i Stavanger (SiS) helse mottar samme beløp som i fjor fra Stavanger Kommune. Det skaper misnøye hos flere. 

Én av tre studenter er ensomme, og én av fire er ikke fornøyd med livet, viser tall fra Folkehelseinstituttet. Tilskuddet SiS helse får fra Stavanger kommune er ment å bedre psykisk helse hos studenter.

487.000 kroner til SiS helse er imidlertid ikke nok for gruppeleder i Stavanger Venstre Jan Erik Søndeland. Han går hardt ut, og kaller det hele en skuffelse.

– Venstre synes det er pinlig at styringspartiene skryter av å ha gitt samme beløp som i 2020, når vi vet hvor mye mer vi kunne fått til, sier Søndeland.

SiS kjenner studentene best

Bakteppet for saken er spørsmål stilt i formannskapet i Stavanger kommune torsdag 11. februar. Søndeland viste til en artikkel i Stavanger Aftenblad som beskriver en situasjon der ventetiden for hjelp med psykisk helse til barn og unge har økt hos Stavanger Universitetssykehus (SUS). Daglig leder i SiS helse, Arve Kristiansen, tror SiS helse kunne bidratt til å redusere det kommunale trykket.

– SiS helse er med på å avlaste det kommunale tilbudet. Vi kjenner studentene best, og tror det er bedre ressursbruk at studentene får hjelp hos oss, sier Kristiansen.

Pengene det er snakk om vil blant annet brukes til å gi flere lavterskeltilbud hos SiS helse.  Det arrangeres gåturer, samtalegrupper og digitale møter mellom studentene i en vanskelig tid. En større sum til SiS helse ville gjort det mulig å bruke flere studenter fra helse – og sosialfaglige linjer til å holde samtalegrupper og kurs for studenter som sliter psykisk.

LITE PENGER: SiS helse skulle ønske de fikk mer penger til å holde lavterskeltilbud i Kitty Kiellands hus ved UiS. Foto: Jonas Hagmansen.

LES OGSÅ:Slik har korona påvirket studentene: – Resultatene er kritikkverdige

Politisk uenighet

 – Tilbudet ville vært bedre dersom vi fikk mer penger. Samtidig skjønner jeg at politikerne må prioritere, sier Kristiansen. 

I vedtaket som ble gjort i desember, fikk flertallspartiene gjennomslag for å gi 487.000 kroner i tilskudd for å motvirke blant annet ensomhet. Venstre ønsket å innfri hele SiS helse sitt ønske om tilskudd på nærmere to millioner kroner. Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Dag Mossige, slår tilbake mot Venstre, og kaller forslaget deres om økt støtte for særdeles kreativ finansiering.

– Det er helt riktig at Venstre har prioritert høyere tilskudd til SiS helse enn Arbeiderpartiet, men det er viktig å se på hvordan de vil finansiere det. Jeg stiller spørsmål ved hvor seriøst budsjettforslaget deres er, sier Mossige.

LES OGSÅ: Sliter med digitalt oppmøte: – Vi vil ikke være ansvarlig for smitteutbrudd

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here