Sliter med digitalt oppmøte: – Vi vil ikke være ansvarlig for smitteutbrudd

0
Foto: Privat

Flere studentorganisasjoner har måttet dukke under for sosial distansering, andre har ikke møttes fysisk på lenge. Likevel gjør noen alt for å skape en møteplass for studentene.

– Vi prøver å få til en filmkveld i en forelesningssal og kanskje også kunne bestille pizza.

Foto: Live Skille

Der kan vi møtes og være sosiale, men samtidig holde avstand, sier leder i linjeforeningen for master i Endringsledelse (MEL), Dina Skadsheim Meyer.

MEL har fått ulik respons på digital quiz, men nå har de lagt ut polls for å se hva studentene ønsker å delta på.

Vi har tenkt på rebusløp, turer, grilling og sommeravslutning. Foredrag fra relevante bedrifter hadde vært veldig gøy, enten på zoom eller fysisk, sier Meyer.

 

Vanskelig samlingspunkt

Nestleder for læringsmiljøet i StOr, Eira Aas Eide, forteller at det har vært vanskelig å samle studentene på digitale arrangementer.

Det har ikke møtt opp så mange som vi har ønsket. Det er avgjørende at det digitale tilbudet er unikt, det kan ikke være noe man får gjennom andre kanaler, sier Eide.

Foto: Mari Hult

Hun forteller videre at STOR ser på tilbud som for eksempel et digitalt matkurs, der man kan møte folk på tvers av linjer og interesser. Hun mener det er viktig å skape samhold blant studentene, og kommer med en oppfordring.

Bruk linjeforeningene for det det er verdt. SiS helse og andre ressurspersoner på UiS har tilbud som for eksempel samtaler og tur-grupper. Det er viktig å prøve å gjøre situasjonen best mulig.

 

Redd for smitteutbrudd

For studentorganisasjonen Mauka Makai har Covid-19 bydd på utfordringer. De har tidligere arrangert blant annet surfekurs og hytteturer, men smittevernreglene har satt en stopper for slike arrangementer.

Vi vil ikke stå ansvarlig for smitteutbrudd, så vi har ikke hatt noen aktiviteter etter jul, sier nestleder i Mauka Makai Josefine Michelsen.

Nestlederen håper på en bedre situasjon i månedene som kommer.

– Vi jobber med arrangementer som kan gjennomføres etter korona. Det er blant annet snakk om fallskjermkurs og nye surfekurs, sier Michelsen.

 

Drastisk nedgang

Også den internasjonale studentorganisasjonen har måtte forholde seg til færre studenter enn normalt.

Foto: Ahmet Ozurk

– Det vært skikkelig nedtur. Vi forholder oss til internasjonale studenter som enten har kommet sent til semesterstart eller ikke i det hele tatt. Det har gjort det veldig vanskelig å planlegge. Vanligvis er vi rundt 1500 internasjonale studenter, nå er vi rundt 300, sier presidenten for organisasjonen, Anna Tsoy.

Ettersom det sosiale er en stor del av hverdagen for internasjonale studenter, har ISU prøvd å møtes digitalt.

Vi hadde en digital samling hvor poenget var å bryte ned stereotypier til ulike nasjoner. Vi har også hatt Kahoot hvor det gikk an å vinne priser. Her var det mange som møtte opp, sier presidenten.

Foto: Ahmet Ozurk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here