UiS åpner snart igjen – lover samtidig godt digitalt tilbud

0

Den synkende smittetrenden i Rogaland kan bety fysisk oppmøte på campus fra og med den 8. februar. Nøyaktig hva dette vil bety for alle studenter  er imidlertid usikkert, da universitetet ikke stiller konkrete krav til instituttene.

– Vi kan samle opptil 50 studenter fra og med den 8. februar, så sant smitteutviklingen ikke går i feil retning, sier rektor på Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn.

Han lover at det skal være like bra digital undervisning framover som det har vært den siste tiden.

Noen av studentene som hadde fysisk oppmøte forrige semester manglet imidlertid et digitalt tilbud, blant annet i faget PR og kommunikasjon. Dette kunne ha skapt problemer dersom en student hadde blitt smittet.

Dette lover instituttleder for medie- og samfunnsfag Oluf Langhelle, der blant annet PR og kommunikasjon går under, at skal komme dette semesteret.

– Alle fag på IMS skal ha et digitalt tilbud. Folk som har symptomer, men ikke nødvendigvis korona, skal kunne holde seg hjemme, sier instituttlederen.

Fragmentert ordning?

Langhelle vil tilby et digitalt alternativ for sitt institutt. Dette betyr derimot ikke at alle instituttene vil ha det samme tilbudet for sine studenter.

Vi har ikke retningslinjer på institusjonsnivå for så spesifikke detaljer. Jeg har ikke gitt noen dato eller tidspunkt der alle skal ha klarert hva som skjer. Det overlater vi til fakultetene å finne ut av, sier Mohn.

Flere studenter etterspør mer informasjon om hvilke tilbud som vil være tilgjengelig dette semesteret. Dette er ennå usikkert, men hvert institutt vil legge egne føringer.

Fysisk åpning betyr mye for studentene

– Fysisk undervisning til den grad det går, er bra for de som får delta. Vi har inntrykk av at mange syns det er bedre med fysisk undervisning enn digital undervisning, sier nestleder for læringsmiljø i StOr, Eira Aas Eide.

Eide syns arbeidet til StOr har vært vanskeligere å utføre digitalt.

– Vi har prøvd å få i gang quizer og holdt arrangementer for studentene. Før jul var jo dette på Tappetårnet, men nå etter jul har dette vært digitalt. Men det er vanskelig å nå ut til studentene, sier hun.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here