StOr-leder innstilt til nasjonalt lederverv

0
INTERNASJONAL: Nåværende StOr-leder Joachim Børlie innstilles som internasjonal ansavrlig i NSO. (Foto: Philip Bergset/Arkiv)

Valgkomiteen i NSO offentliggjorde sine innstillinger for valget i landsmøtet. StOr-leder Joachim Børlie er innstilt som internasjonalt ansvarlig. 

Oppdatert 18.04/20: Joachim Børlie ble valgt til internasjonalt ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon. Det ble klart under NSOs ekstraordinære landsmøte i dag, 18. april. Valget ble foretatt heldigitalt, det samme gjorde valgkunngjøringen.

Nåværende leder av studentparlamentet ved UiB, Andreas Trohjell, er valgt til ny leder av NSO. I tillegg til Børlie, får Trohjell med følgende i arbeidsutvalget:

Nestleder: Felipe F. Garcia
Alder: 24 år
Studert ved NTNU – Norges tekniske-naturvitenskapelige universitet i Trondheim og nestleder av NSO, kommer fra Bergen

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Annbjørg Pasteur Stø
Alder: 25 år
Studerer ved NTNU – Norges tekniske-naturvitenskapelige universitet i Trondheim, kommer fra Gudbrandsdalen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Julie Størholdt Iversen
Alder: 25 år
Studert ved OsloMet – Storbyuniversitetet og arbeidsutvalgsmedlem i NSO, kommer fra Halden

Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig: Jonas Økland
Alder: 21 år
Studerer ved Handelshøyskolen BI i Oslo, kommer fra Bømlo

Innstilt 6. april

Norsk studentorganisasjon har kalt inn til ekstraordinært landsmøte 18. april. Det for å velge nytt sentralstyre, arbeidsutvalg og kontrollkomité. Børlie annonserte at han stilte til nasjonalt valg i februar og fikk beskjeden mandag.

– Det var gøyere med innstillingen enn bursdagen, sier lederen som fylte 26 7. april.

Valgkomiteen innstilte enstemmig Børlie til vervet og sa følgende om valget de tok.

– Joachim har god forståelse for organisasjonsarbeidet i NSO. Han har satt seg godt inn i rollen som medlem i arbeidsutvalget. Han har fra tidligere erfaringer med det internasjonale arbeidet i NSO og forstår ansvaret dette innebærer. Joachim er fremtidsrettet,  med nye tanker rundt rollen som internasjonalt ansvarlig i arbeidsutvalget. Han fremstår tillitsvekkende og med et godt humør. Valgkomiteen mener Joachim vil kunne bidra til et godt arbeidsmiljø på kontoret, spesielt i hektiske og krevende perioder.

Børlie selv sier det betyr mye å få tillit fra valgkomiteen, og at det vil bli noen spennende dager fremover.

– Ingenting er avgjort, så vi får se 18. april. Det er delegatene som bestemmer.

Brenner for studentsaker

Børlie har vært engasjert ved UiS i flere år, og har de to siste årene jobbet i studentorganisasjonen StOr på fulltid. Om det skulle bli et år på nasjonalt nivå, er det mye nyttig han vil ta med seg fra Stavanger.

– Det har vært en ære å få jobbe for studenter og for studentenes saker. Jeg tar også med meg mye lærdom, spesielt etter to år på fulltid i StOr. Det har vært stor variasjon i sakene jeg har fått ta tak i, både nasjonale og internasjonale.

Han tar også med seg erfaring fra andre verv, blant annet emnetillitsvalgt på masterstudiene. Det kommer godt med i rollen som internasjonal ansvarlig.

– Motivasjonen har hele tiden vært å få lov til å jobbe for studentene, og å få den tilliten. Samtidig skjer det mye spennende på det internasjonale feltet nå. Blant annet en stortingsmelding om studentmobilitet. Det er viktig å sikre inn og utveksling som kvalitetselementer i undervisning.

Skal levere masteroppgaven

Børlie har i to år hatt permisjon fra studiene på UiS, der han tar en master i historiedidaktikk. Og selv om det skulle bli et år i NSO, er Børlie fast bestemt på å fullføre graden.

–Jada! Ambisjonen er at den oppgaven skal leveres. Det blir forhåpentligvis ikke til neste år, men den skal inn ja, avslutter StOr-lederen.

I tillegg til Børlie stiller også tidligere leder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Østfold, Fahad Said, samt leder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Volda, Trym Nikolas Rimmen til valg om stillingen.

NSOs landsmøte skulle avholdes 17.-19. april, men er avlyst som følge av korona-krisen. For å sikre at organisasjonen er operativ når denne valgperioden er over 1. juli, avholdes det et digitalt ekstraordinært landsmøte. Stavanger har 8 av totalt 181 delegater “tilstede” på det ekstraordinære landsmøtet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.