Tips og triks på UiS Ullandhaug

0

Is norwegian not your native language? This article is also available in english.

Alle foto: Magdalena Hestholm 

1. Massasjestol på biblioteket. Det finnes en bortgjemt massasjestol på biblioteket i Kjølv Egelands Hus. Stolen står under trappen ned til kjellerområdet. Den er som oftest ledig, og man trenger ikke å betale noe for å bruke den. Jeg pleier å ta en ti minutters massasje mens jeg venter på bussen etter en lang økt på biblioteket. Det er også rykter om en massasjestol i Arne Rettedals Hus, men jeg har ikke klart å finne den.

 

2. Koseligste stedet på campus. Det finnes et lite brukt rom kalt Studylab på biblioteket. Dette er fordi rommet er ganske godt bortgjemt. Når du går inn til den stille lesesalen i kjelleren kan du se en dør til venstre for deg. Inn der er det innredet med sofaer, puter, svingstoler og tepper. Det er som regel mye roligere og mindre mennesker der. Det er også åpnet et nytt lese/lounge rom i andre etasje i Kjølv Egelands Hus ovenfor kantina nærmest biblioteket. Her er det ganske kult innredning, og senere på dagen svært få folk som bruker rommet.

 

3. Gratis mapper. Det har blitt mindre papirstyr de siste årene på grunn av digitaliseringen på UIS. Men det finnes fortsatt folk som meg, som foretrekker å lese på papir enn på en dataskjerm. Da er det fint å ha mapper som kan brukes til å organisere dokumentene dine. Du kan kjøpe mapper og permer på Kitty Kiellands Hus, eller hvis man er smart få det gratis i Hulda Garborgs Hus. I andre etasje rett ved siden av trappen ligger det hyller med mapper og permer som man kan forsyne seg av. Bare ikke vær grådig.

 

4. Garderober på UiS. Hvis man må skifte klær eller tenker på å ta en dusje på campus, men har ikke medlemskap på SiS sportssenter, ikke fortvil. Det finnes masse garderober med dusj og toalett spredt rundt omkring på UiS.

 

5. Få deg et skap. Det finnes masse låsbare skap på UiS. Hvis du trener mye, burde du ta et skap på SiS sportssenter. Der kan man for eksempel legge treningsutstyret sånn at man ikke trenger å ta med hver gang man skal trene. Hvis du sitter mye på biblioteket burde man ha pensumbøkene i et skap på gangen rett ved siden av biblioteket. Nesten alle bygg på Ullandhaug campus har låsbare skap. Hvis du har mange forelesninger i et bygg, burde man prøve å få seg et skap der. Man kan spare mye tid og energi med et strategisk skap på campus.

 

6. Gratis datautstyr. På Kitty Kiellands Hus ligger IT-avdelingen på UiS. De holder til i kjelleren i bygget. Under trappen har de en stor kasse med gammelt datautstyr som skal kastet. Mye av utstyret er ødelagt, men man finner ofte fungerende høretelefoner, datamuser, tastatur og dataskjermer. Datamusen jeg bruker nå fant jeg oppi den kassa.

 

 

7. Piano til bruk. Man har sikkert sett at det finnes pianoer strødd rundt campus, det finnes på biblioteket i KE, i KA og i Line-huset. Alle de pianoene er ganske lett å finne, men i gjengjeld dårlig plassert hvis du har lyst til å øve for deg selv. Det finnes pianoer som ligger veldig alene hvis du har lyst til å ha en for deg selv. I rommene MG – 152 og MG – 150 i Hagbard Line huset finner du masse pianoer til bruk.

 

Har du flere skjulte triks? Tips oss på redaksjonen@smis.no 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here