Boliger til campus eller sentrum?

0
UENIGE: Kari Nessa Nordtun (Ap) og John Peter Hernes (H) er smått uenige om hvor nye studentboliger skal ligge. (Foto: Adrian Hima)

Hvor mange nye studentboliger, og hvor de skal stå ble viktige tema da ordførerkandidaten til Arbeiderpartiet Kari Nessa Nordtun, møtte Høyres ordførerkandidat John Petter Hernes, til debatt på UiS. 

I dag finnes det rundt 1400 studentboliger i Stavanger. Ordstyrer for debatten Even Hallås, som er nestleder i Velferdstinget i Stavanger, spurte ordførerkandidatene om hvor mange studentboliger man kan regne med i den neste perioden dersom partiet deres kommer til makten.

Vi har sagt at vi ønsker å bygge 300 nye studentboliger fortalte Nordtun til de som hadde tatt turen til Arne Rettedals Hus.

Da Hernes fikk samme spørsmål ville han ikke si hvor mange nye studentboliger han ser for seg at de skal bygge, men har et konkret mål.

Av boliger i Stavanger så ønsker vi at 20 prosent skal være studentboliger, samtidig vil jeg si at vi må i hvert fall bygge flere enn det Arbeiderpartiet ønsker å bygge, sa han med et glimt i øye og til latter fra salen. 

Nye studentboliger i sentrum og Ullandhaug

Tall fra norsk studentorganisasjon viste at 250 studenter stod i kø to uker før studiestart her i Stavanger i år. Underveis i debatten kunne Hernes slippe ut en gladnyhet til de som fremdeles står i kø og fremtidige studenter.

Jeg vet at det jobbes konkret med å planlegge nye studentboliger til den neste perioden noe som er en gladnyhet, sa Hernes. 

Hvor disse skal stå er uklart og Nordtun har troen på at å bygge nye studentboliger i Stavanger sentrum kan være en god løsning. 

Dersom vi skal være en attraktiv studentby må vi øke antall studentboliger de neste årene. Jeg var på besøk i Aarhus og Ålborg og begge disse campusene har valgt en løsning hvor de har boligene i sentrum, noe som har vært svært populært blant studentene, fortalte hun.

Jeg sier ikke at det ene utelukker det andre, men vi må tilrettelegge for begge plassene, og jeg ser gjerne for meg at vi kan bygge et fakultet i sentrum også, sa Nordtun videre. 

Utvikle Ullandhaug som bydel

Hernes ønsker at de nye studentboligene som kommer fortsatt skal stå på Ullandhaug og fortalte videre at han så for seg å utvikle Ullandhaug til å bli en mer sentral og urban bydel. 

Dersom man ser på flere universiteter i resten av verden har de vokst opp til å bli en bydel, og av og til prater vi som at Ullandhaug er langt oppe på landet eller på haugen. Vi vil legge til rette for å få bygget flere boliger på Campus, slik at en har kort vei til studiene og får brukt dagen effektivt. Sammen med det så kommer det funksjoner som butikk, kulturtilbud og steder å spise. Jeg tror at Ullandhaug kan bli som en litt hipp og kul bydel, det vil være noe av min visjon, fortalte Hernes.  

Siste dagen det er mulig å stemme til kommunestyret- og fylkesvalget er mandag 09. september. Frem til 06. september er det mulig å forhåndsstemme.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here