Våt åpning til tross: Regnet bekymrer ikke Faddersjefen

0

Fadderfestivalens åpningsdag var preget av regn. Mye regn. Det bekymrer ikke lederen av Fadderfestivalen, som i år har valgt utendørs konsertområde. 

Slusene sto på vidt gap og vannet rant i elver langs stiene på universitetsområdet. Den nytilsatte faddersjefen, Christian Hjelle, tror likevel ikke det skal sette en stopper for festlighetene som skal foregå på området denne uken.

– Litt bekymret er man alltid for været, men jeg tror det vil gå veldig bra. På kveldstid når det er konserter tror jeg ikke det blir noe problem, kanskje litt verre på dagtid. Vi har telt til de verste bygene, sier han. 

Teltene kom godt med da semesteret ble offisielt åpnet på fadderområde klokken 12. Tidligere år har denne åpningen vært arrangert i Tjodhallen, innendørs. Rektor, faddersjef og de musikalske innslagene fikk alt annet enn opphold under seremonien.

– Ikke helt som planlagt, men en god historie etterhvert, sa nytilsatte rektor Klaus Mohn til de oppmøte.

Mindre alkoholfokus

Faddersjef Hjelle tok over for fjorårets leder, Kim Roger Andersen, og vil nødig gå i samme felle som han. Fadderfestivalen gikk i fjor med et underskudd på over 620 000 kroner, og det er tatt grep for å sikre et bærekraftig arrangement i år. 

– Vi har blant annet litt ny infrastruktur, forteller Hjelle, og peker ut over konsertområdet som i år er under åpen himmel. 

Faddersjefen er stolt av årets program, som ifølge ham selv, er mindre preget av alkohol og fyll. Såkalte alkoholfokus-frie arrangementer har nemlig fått større plass enn før. Bowling, kino, foredrag og rebusløp er blant arrangementene du finner på programmet. 

– Det var etter ShoT-undersøkelsen vi så at mange ønsket seg flere alkoholfrie arrangementer, og det har vi fått til, sier han.

VÅTT: Mange trosset været og stilte seg i kø foran billett-teltet fra første stund.

Dreven leder

Faddersjefen mener det er stas å få lov å lede festivalen, og var aldri i tvil om han skulle søke. 

– Jeg så Silje Reitan åpne fadderuken i 2017, og syns det var så kult, forteller han.

Han forteller at han vurderte forskjellige verv, men at han ikke bare ville sitte i styret, men lede hele prosjektet. Da stillingsutlysningen for en ny faddersjef kom i vår, søkte han med èn gang.

Nå håper han at regnet gir seg, og at alle fadderbarn får en fin uke. Han mener det er viktig å huske at alle er i samme båt.

– Vær med fra dag èn. Vær deg selv, og slipp deg løs, avslutter han. 

Se hele programmet her. (Ekstern lenke)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.