47 ansatte ved UiS har opplevd trakassering i jobben

0
Universitetet i Stavanger. Foto: Arkiv.

Ifølge en undersøkelse foretatt på Universitetet i Stavanger, har 47 ansatte ved UiS blitt utsatt for trakassering på arbeidsplassen.

UiS er først ut blant høyere utdanningsinstitusjoner i landet med talloversikt for seksuell trakassering blant ansatte. Selskapet Stamina Census har gjennomført undersøkelsen på UiS. I en pressemelding fra Universitetet i Stavanger kommenterer organisasjonspsykolog i Stamina Census Tore Hegstad. Han forteller at tallene ikke er høye, men at det foreløpig er få referansepunkter i undersøkelsen.

UiS deltok ikke i undersøkelsen

Universitetet inkluderte heller spørsmålene om seksuell trakassering i medarbeiderundersøkelsen som foretas annenhvert år. Dette for at ansatte ikke skulle svare på spørsmålene to ganger rett etter hverandre – i både undersøkelsen og i medarbeidersamtalen.

– På den måten tror vi at vi har fått opp svarprosenten. En høy svarprosent gjør at vi kan stole mer på at svarene er representative for våre ansatte, sier Bjaalid.

Tidligere medarbeiderundersøkelser har spurt ansatte om mobbing, trakassering og forskjellsbehandling, men aldri spesifikt om seksuell trakassering. Men i årets undersøkelse skal ansatte ha blitt spurt om de har opplevd seksuell trakassering, verbalt eller fysisk, ifølge universitetets pressemelding. Ansatte skal også ha blitt spurt om de vet om varslingsrutinene ved UiS.

47 personer melder å ha opplevd trakassering

Undersøkelsen omfatter de 1210 ansatte ved institusjonen. Av dem rapporterte 47 ansatte å ha opplevd former for trakassering. Dette er 3,8 prosent av alle ansatte i undersøkelsen ved UiS. Syv personer skal også ha rapportert at de har opplevd alle overnevnte former for trakassering.

På spørsmål om de ansatte kjenner til varslingsrutinene, svarer 50 prosent at de gjør det, men like mange kjenner ikke til disse rutinene.

– Det er relativt vanlig at ansatte ikke undersøker rutiner for varsling før de trenger å si fra om noe, kommenterer Bjaalid.

Undersøkelsen viser også at de aller fleste som rapporterer seksuell trakassering oppgir at det har skjedd mellom kolleger på samme nivå.

– Enhver som har opplevd seksuell trakassering eller mobbing er én for mye. Det er all grunn til å fortsette vårt arbeid for å redusere omfanget av den type atferd, understreker rektor ved UiS Marit Boyesen i pressemeldingen.

Målte også mobbing

Medarbeidersamtalen målte også mobbing blant ansatte ved UiS. Det har universitetet gjort siden 2009. Da var det 11 prosent av ansatte som meldt at de ble mobbet. Ved denne medarbeidersamtalen var det bare 5,8 prosent av ansatte som meldte at de ble mobbet.

Siden 2017 har det vært nedgang i både observert og opplevd mobbing ved UiS. Ansatte som rapporterte mobbing under medarbeidersamtalen forteller at det er omtrent halvparten ledere og halvparten kolleger som står bak mobbingen.

– Selv om mobbetallene generelt har vist en nedgang ved UiS, og det er grunn til å tro at tallene for seksuell trakassering er lave, skal vi huske at belastningen for de som er utsatt for dette er alvorlig. Derfor må vi ta det på alvor, sier Boyesen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.