Vil ha semesterpris på kaffe hos SiS

2
Kaffekopp. FOTO: KJETIL BROMS

Snart kan det bli enklere og rimeligere å få noe varmt i koppen på SiS. Med «Semesterkoppen» vil du kunne drikke så mye kaffe du orker – til en forhåndsbetalt penge.

Tekst: Kjetil Broms og Tomine Walmsness

I kjent bensinstasjon-stil ønsker studentdemokratiet nå en ordning som tillater å hente sort traktekaffe så ofte du måtte ønske, til en fastsatt pris per semester. Dette ble klart under forrige parlamentsmøte. 
I dag finnes det i hovedsak tre ulike måter å kjøpe kaffe på universitetet: På de fem kantinene på campus kan du få kjøpt vanlig, svart kaffe, i tillegg til enkle typer kaffe med melk fra maskin. Fire av disse drives av SiS. I tillegg driver SiS Bokkafeen, som serverer mer avanserte former kaffe brygget av baristaer. Dette er det dyreste alternativet. Utenfor utsalgsstedenes åpningstider kan du benytte automatene rundt om på campus. Likhetstrekket for de alle er at du betaler hver for hver kopp kaffe du kjøper.

– Betaler dyrt

– Semesterkoppen kan sammenlignes med «Statoil-koppen». Prinsippet om å betale en pris, for så å fylle på så mye traktekaffe du trenger ut semesteret, tror jeg mange studenter kommer til å ha nytte av, sier leder i StOr, Cathrine Sønvisen.
Det er Enviromentalist ved Lukas Neuenshwandersom fremmer saken. I sakslistene til parlamentet skriver de:
– I SiS sine kantiner på Universitetet i Stavanger koster kaffe mye. Studenter betaler dyrt for å holde seg våkne, lese effektivt, og prestere bedre. Mye forskning viser til at kaffe kan bedre den psykiske helsen, er en god kilde til antioksidanter, motivasjon, konsentrasjon og velvære. Det er ikke noen tvil om at en ny kaffeavtale skal på plass for studentenes beste!

Pris ukjent

Enviromentalist håper at kaffe-avtalen kan være med å tiltrekke flere kunder til SiS-kantinene. En slik avtale kan imidlertid vise seg å være en kostbar affære for SiS i det korte løp, og det er foreløpig usikkert om prosjektet blir realitet. Studentparlamentet har i sitt vedtak oppfordret SiS til å utarbeide en produktkalkyle for å kartlegge det økonomiske.
I dag koster hver kopp kaffe minimum 12,- kr på SiS-kantinene. Det foreligger ikke et prisforslag for en eventuell kaffe-avtale. Sammen (studentsamskipnaden på Vestlandet) har en lignende ordning. Her koster avtalen 350,- kr med kopp, og 300,- hvis du skal fornye avtalen din, men beholde samme kopp. 
– Jeg håper dette er mulig for SiS å gjennomføre! Vi i StOr har sendt saken over til Velferdstinget i Stavanger hvor vi ønsker at de skal ta stilling til saken og neste steg er deretter å sende den inn til SiS, sier Sønvisen

2 KOMMENTARER

  1. Vi i StOr oversendte papirene til leder og nestleder av Velferdstinget i Stavanger den 1.april klokken 11:41.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.