Tekna Games feiret tiårsjubileum

0
Denne gjengen deltok under 2019-utgaven av Tekna Games. Foto: Privat

Siden 2009 har Tekna Games funnet sted på UiS i regi av fagforeningen Tekna. I år ble arrangementet holdt i Arne Rettedals hus på Campus Ullandhaug. 

Tekna Games er en byggekonkurranse hvor lag med tre personer forsøker å bygge best mulige konstruksjoner.
– Deltakerne får bruke kopp, hyssing og teip. De skal lage en konstruksjon som skulle løfte tyngst mulig. Konstruksjonene løftet singel, og vi fylte på gradvis, forteller studentkontakt i Tekna, Martin Lervik.

Dommere fylte på med singel til konstruksjonen ikke kunne bære mer eller røk. Både vekt og høyde på løftet ble tatt i betraktning av de tre eksterne dommerne da de skulle kåre en vinner.

Lagene fikk 35 minutter på å lage konstruksjonen før den skulle bedømmes. Kreativitet var også et kriteria i dommernes bedømmelse.

Noe labert oppmøte

Dette var Lerviks første år som arrangør av Tekna Games. Han forteller at det ved tidligere arrangementer har vært noe bedre oppmøte.
– Det var seks lag som stilte, så det var ikke så mange. På arrangementet var vi 18 deltakere, tre eksterne dommere og tre representanter fra Tekna.

Utenom dette var Lervik fornøyd med arrangementet.
– Det er spennende og kjekt å se at folk er så kreative! Dommerne sa også at lagene jobbet veldig godt sammen i konkurransen, og kom på flere kreative løsninger, sier han.

Treretters i premie

Vinnerlaget besto av tre studenter: Petter Senum, Hans Merckoll og Anders Sletsjøe. De mottok hver sin drone som premie for seieren. De tre vinnerne er klassekamerater og studerer maskiningeniør.
– Vi satset på å løfte mest mulig vekt i stedet for høyden på løftet. Vi tenkte det var mest å hente der, sier Anders Sletsjøe.

De tre beste lagene fikk også en premie – en treretters middag på Fish and Cow.
– Det var veldig gøy å delta. Det er første gang jeg har vært med, så jeg visste ikke helt hva jeg gikk med på, men ble positivt overrasket, sier Petter Senum.
– Jeg synes det er litt merkelig at ikke flere hadde lys å bli med. Det var veldig artig, og med mange kule premier!

Denne kreasjonen ble til under konkurransen.
Foto: Privat

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.