Hvordan lage den perfekte Mojito

3
Ukens cocktail: Mojito. Foto: Sindre Kirkaas Normann

Hvordan lage den perfekte Mojito

Kanskje verdens mest populære cocktail, Mojito, er et uslåelig bidrag til enhver anledning. Jeg skal ta dere med gjennom prosessen for å lage, etter min mening, den perfekt Mojito.

Tekst, foto og video: Sindre Kirkaas Normann

Enkelhet er nøkkelen til denne drinken. Jeg har sett mange som overkompliserer prosessen, som for eksempel å bruke pasjonsfrukt eller bringebær i Mojitoen. Hold deg til de mest grunnleggende ingrediensene, og du er trygg.

Ingredienser (1 glass):

  • 1 lime
  • 8 mynteblader
  • 2 ss rørsukker
  • 40 ml hvit rom
  • Limebrus (helst sukkerfritt)
  • Isbiter
  1. Kutt av toppen og bunnen på limen, kutt deretter opp limen i 8 like store biter, og bruk 6 av bitene til drinken. Putt så myntebladene og rørsukkeret i glasset, og kvern sammen ingrediensene. Du kan bruke bakenden på for eksempel en visp dersom du ikke har en kverner.
  2. Legg isbitene i en plastpose og knus isen med en kjevle. Isen skal ha en slushete tilstand. Deretter fyller du glasset opp med is til 2/3 av glasset er dekket.
  3. Hell oppi rom, og bland godt sammen med en lang teskje.
  4. Fyll opp resten av glasset med is, og hell oppi limebrus til hele glasset er dekket med væske. Bruk teskjeen til å så vidt bringe væsken fra bunnen opp til toppen, men behold den gradiente fargen. Til slutt legger du litt is på toppen.

Oppskriftene er inspirert av Marianne Helgesen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here