Næringslivsdagen overrasker med to arrangører

0

Næringslivsdag overrasker med to arrangører

Tirsdag 22. januar arrangerte linjeforeningene, IAESTE og MASTØK, Næringslivsdagen i Tjodhallen på Ullandhaug. At de skulle arrangere dette samtidig, var helt tilfeldig.

Tekst og foto: Ole Jacob Strønen Riise

– Det er faktisk helt tilfeldig at vi lagde arrangementer samme dag. Vi fant først ut av dette gjennom Facebook, da vi så hverandres planlagte arrangementer. I stedet for å da krangle om publikum og plass, så bestemte vi oss heller for å slå sammen arrangementene, sier Næringslivsmesseansvarlig i MASTØK, Kenneth Riise.

– Vi hadde ikke tid til å konkurrere i grunn. Vi måtte bare finne en felles løsning å få dette til å henge sammen, legger leder for Næringslivsdag i IAESTE, Maria Eriksen til.

  • MASTØK (linjeforeningen for masterstudenter innen økonomi og administrasjon ved Handelshøgskolen, UiS)
  • IAESTE (The International Association for The Exchange Of Students for Technical Experience)

De to linjeforeningene bestemte seg dermed for å samkjøre arrangementene deres i Tjodhallen på UiS. De lot bedrifter fra både tekniske og økonomiske fagfelt sette opp boder i hallen med noe inndeling. På denne måten delte de på både plass og publikum.

– Vi har jobbet hektisk i en måneds tid nå for å få dette samkjørt. Men vi tror det kan være aktuelt for alle. Det ble en bedre løsning for alle involverte å slå det sammen, sier Riise.

Forventer flere hundre studenter

Begge arrangementene fikk god respons på sosiale medier, og sammenlagt var det mer en 650 engasjementer til sammen.

– Vi har som sagt hvert vårt arrangement på Facebook. Vi har litt over 400 som enten står på “skal” eller “interessert”. Av erfaring vil det nok komme en del mer som ikke står på Facebook, sier Riise.

– Vi har 250 som står på “skal” eller “interessert”. Og vi forventer noe overlapp med det andre MASTØKs arrangement. Vi forventer omlag 500 studenter, og mener det er et godt estimat, sier Eriksen.

Hallgeir Kvadsheim fra Luksusfellen stiller

Riise forteller han tror arrangementet vil toppe seg når Hallgeir Kvadsheim fra Luksusfellen stiller for å holde foredrag.

– I dag har vi også foredragsholdere. Vi prøver å ha noe som er relevant i forhold til studenter. Det er en måte å få folk til messen. Vi trenger rett og slett en “headliner”. Vi mener disse kommer til å bli veldig aktuelle, spesielt for avgangsstudenter ved UiS. Hallgeir Kvadsheim skal snakke om personlig økonomi for studenter og dem som er i etableringsfasen, sier han.

– Divisjonsdirektør i Personalhuset Gunnar B. Gunnarsson skal også fortelle om hvordan man får seg jobb som nyutdannet og jobbjakten etter studiet. Vi har invitert han fordi vi er en teknisk forening, ikke økonomisk. Så er det vanskelig å finne seg jobb som petroleumsingeniør. Vi tenker dette burde være interessant for alle studenter, legger Eriksen til.

Studentmiljø møter næringsliv

Eriksen og Riise forklarer at målet med Næringslivsdagen på UiS er å bringe bedrifter og studenter, og spesielt avgangsstudenter sammen.

– Det er etterspurt både blant bedrifter og studenter. Vi har også sponsorer med interesser i dette. Det er interessant for avgangsstudenter som søker jobb, og samtidig får bedriftene fortelle hva de har å tilby, sier Riise.

Og i dag var det gode muligheter for dette. Sammenlagt deltok 34 bedrifter og linjeforeninger på arrangementene – 23 av dem bedrifter og resten linjeforeninger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here