Studentdemonstrasjon i sentrum mot stipendkuttet

0

Tekst: Ingeborg Stavsøien     Foto: Lone Nyløkken

Studentdemonstrasjon i sentrum mot stipendkuttet

Stipendkutt-demonstrasjonen ved Breiavannet samlet sinte studenter tross dårlig vær. Nå er nesten 25.000 underskrifter samlet inn mot forslaget. 

Venstre-politiker Magne Bartlett var en av flere som holdt appell under demonstrasjonen. Selv om han vegret seg for å gå mot egen regjering, mente han at det var riktig å ta et standpunkt.

– Folkens! Vi har rett og slett blitt en salderingspost i statsbudsjettet.

Lederen av studentorganisasjonen ved Universitetet i Stavanger, Cathrine Johanne Sønvisen, holdt demonstrasjonens første appell. Der gjorde hun det klart og tydelig at regjeringen ikke kan omtale seg som studentvennlige med mindre de faktisk hører på studentene.

Følg med på SmiS sine sider! Vi publiserer videoreportasje fra demonstrasjonen.

Hun avsluttet appellen med kampropet «bevar stipendet, vi er ikke perfekte!».

Nesten halvering i stipendet

-Vi foreslår en endring i hvordan studielånet blir gjort om til stipend for å motivere flere til å fullføre graden sin. Å bli ferdig med utdanningen er viktig for både personlig økonomi og for samfunnet. Det uroer meg at så mange er innom høyere utdanning uten å ta en grad, sa Nybø i en pressemelding da regjeringen først foreslo endringen.

Studenter som tar fag, men ikke består en grad ved utdanningsinstitusjonen, vil bare få 25 prosent dekket. De vil med andre ord få 15 prosent mindre i stipend – nesten en halvering.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here