KONSERTANMELDELSE: Ikke spark glade fans, da!

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KONSERTANMELDELSE: Ikke spark glade fans da, Kamelen!

Tekst: Stella Marie Brevik        Foto: Trine Lise Gjelstad

Bergens badboy Kamelen og Stavangers brokeboi Icy Arn inntok den nye maskinhallen ved Tou Scene i helgen. Det førte til heftige moves, beats, beefs og en kolossal dose manneparfyme.

Hele STVG Kartell var på scenen på ett eller annet tidspunkt denne kvelden. Isabell rocker noen singler (veldig bra), Tore Pang er DJ og så videre. Men på plakaten sto det to navn, nemlig Icy Arn og Kamelen. To artister som man ikke helt naturlig forventer å se på en og samme konsert, men det funket.

Icy Arn på Tou Scene

Icy Arn aka Arnar Thoroddsen er 18 år og har laget musikk i cirka to år, men ingen visste egentlig om ham før låta “Brokeboi” kom i januar i år. Til tross for den korte karrieren gikk den halvfulle salen amok da han entret scenen. Alle kunne låtene (selv de som han slapp et par dager før, what?) og stemningen var mildt sagt god.

Icy Arn er nok en vi kommer til å høre mer fra, men hva er greia med å ha playback? Alle låtene han fremførte hadde playback. Man kunne så vidt høre en forskjell da Icy Arn selv sang og slik skal det da ikke være.

Litt playback her og der fungerer jo fett, men ikke alltid. Icy Arn da, du kan jo synge, du kan jo rappe, så dropp det tullet. Når det er sagt er det den enste oppvarmingskonserten jeg har vært på der artisten har stagedivet tre ganger(!), så creds til fansen. For å konkludere: Icy Arns fremtid er lys.

Terningkast 4.

Bergensrapperen Kamelen aka Marcus Mosele er ennå mest kjent for sin voldelige kriminelle fortid, men har siden gjennombruddet med “Si ingenting” i 2015 greid å bygge seg opp en solid musikals CV. Derfor var forventningene store da Kamelen endelig entret scenen. Publikum hadde ventet lenge, men hadde blitt underholdt godt nok til at det bare var litt dårlig stemning mellom noen hvite menn i seggebukser. Det er ikke verst på en slik kveld.

Plutselig står Kamelen på tuppen av scenen og folket tar helt av. Det er noe helt annet enn Icy Arn, Kamelen er hard og rapper hardt, men det var forventet. Det som ikke var forventet var at han faktisk er flink til det. Jeg var en av dem som antok at “Si Ingenting” kom til å bli det første og siste man fikk høre fra dromedaren, men jeg tok feil. Altså tekstinnholdet kan diskuteres, men mannen er en underholder.

“Eg river den trusen og boller den musen

Mens mine feite blir til ni hundre tusen

Høy oppi haller og kaster på baller

Eg knuser no’ skaller og knuser krystaller”

Fra låten Strykar Lax.

Settet går i ett, med unntak av litt kødding med Tore Pang, og plutselig vet man at slutten nærmer seg. Frem til dette var jeg overrasket over mangelen på bråk. Alle har jo vært relativt snille med hverandre. Det betydde kanskje at testosteronet hadde gitt seg etter DJ-settet. Men så blir en stakkars litt for gira og hopper opp på scenen. Det samme skjedde da Izabell viste frem sine nye singler, hun danset med fyren. Kamelen får øye på ham, går mot ham og helt avslappet sparker han i magen slik at han faller ned i publikum. Og så fortsetter han låten. Før han kommenterer at fyren var en kødd, jo jo, sikkert det, men ikke spark fansen i magen, da.

Izabell på Tou Scene

Etter det kan man kjenne igjen beaten til “Si Ingenting” runge over salen. Så klart tar publikum igjen av. Folket har det gøy og danser skamløst. Plutselig er det hele over. Null ekstra nummer fra Kamelen, men det er greit nok. Publikum har fått ristet fra seg nok for en kveld. Kamelen leverte en god konsert som overrasket positivt. Mannen kan rappe og underholde, da vet vi det. Men ikke driv å spark fans, det er lite kult og ødelegger opplevelsen litt.

Vi som publikum vil jo oppleve at vi er på samme lag som artisten, at vi deler en god opplevelse sammen. Skjønner at det er lite kult når folk kommer opp på scenen, men du kan bare si, gå av scenen, istedenfor å sparke de ned på gulvet. Men det er bare en anmelders mening.

Terningkast 4.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here